Expeditie Innerland II

Tijdens Expeditie Innerland heb je stappen gezet in je ontwikkeling en nu wil je je nog verder ontwikkelen. Dat kan op eenzelfde gebied zijn (verdieping) of misschien heb je voor jezelf nu wel een ander doel waar je je graag op wilt richten (verbreding).

Ook wil je je opgedane kennis en inzichten benutten om anderen in je privéleven of op het werk verder te helpen in hun ontwikkeling. Herken je dit? Doe dan mee met Expeditie Innerland II. Onze trainers nemen je graag mee op een volgende ontdekkingsreis om je te helpen het beste uit jezelf, je leven, je werk én anderen te halen.

Voor wie

Doelgroep

Het vervolgjaarprogramma Expeditie Innerland II is voor iedereen die na Expeditie Innerland verder wil met zijn of haar persoonlijke en/of professionele ontwikkeling, en anderen uit zijn of haar omgeving op nog effectievere wijze wil kunnen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen in het leven en op het werk.

Gewenste vooropleiding

Deelname aan Expeditie Innerland (1e jaar).

Wat bereik je met dit programma

Resultaat

Door deelname aan dit jaarprogramma maak je een persoonlijke en professionele groei door, bijvoorbeeld doordat je:

 • Je persoonlijke kracht en talenten meer benut.
 • Een effectievere manier van denken en doen hebt eigen gemaakt.
 • Meer inzicht in jezelf hebt en anderen beter begrijpt.
 • Flexibeler communiceert met anderen.
 • Anderen in je omgeving effectiever kan begeleiden en coachen.
 • Anderen beter kan helpen om zich nog verder te ontwikkelen.
 • Je anderen op het juiste moment de juiste interventie aanbiedt waardoor zij impactvolle inzichten en ervaringen opdoen en verder komen in hun ontwikkeling.
 • Je de juiste coachtechnieken inzet tijdens een-op-een gesprekken.
 • Je zicht hebt op je eigen gespreksstijl en het effect daarvan (in coaching).
 • Je je bewust bent van je eigen valkuilen, en die van anderen, en hier effectief mee kunt omgaan.
 • Je beter in staat bent om te confronteren en zowel positieve als negatieve feedback te geven en te ontvangen.
 • Je beter kunt omgaan met de emoties van jezelf én anderen.

Opzet Expeditie Innerland

Het programma in grote lijnen

Het programma Expeditie Innerland II bestaat ook uit 7 blokken waarvan blok 1 een duur heeft van 3 aaneengesloten trainingsdagen van 9.30-17.00 uur, en de blokken 2 t/m 7 een duur hebben van 2 aaneengesloten trainingsdagen van 9.30-17.00 uur. De blokken vinden telkens om de 6 tot 8 weken plaats.

Tussen de blokken van Expeditie Innerland II vindt er ook telkens een intervisiebijeenkomst plaats. In de 6 intervisiebijeenkomsten ga je samen met de andere deelnemers doelgericht aan de slag met oefenen en het bespreken van ingebrachte praktijksituaties.

Methoden, inzichten, modellen en ervaringen die we je aanbieden
Gedurende het gehele programma maken we ook in Expeditie Innerland II gebruik van Doorbraakmethode, een beproefde methode bestaande uit vijf fases (bewustwording, beslissen, beginnen, beproeving en bouw succes uit) die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering.
De trainers bieden je gedurende het hele programma ook impactvolle inzichten, modellen en ervaringen aan vanuit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Organisatie- en familieopstellingen (Systemisch Werken) , Rationeel-emotieve Therapie (RET), Persoonlijkheidsstructuren van Kernberg en Oplossingsgericht Werken.

Expeditie Innerland II is ook gebaseerd op De reis van de held
Ook in Expeditie Innerland II maak je een reis. Deze reis is net als in Expeditie I gebaseerd op:
De reis van de held, oftewel The hero’s journey van Joseph Campbell. Campbell is een schrijver en hoogleraar en hij ontdekte dat het thema ‘De reis van de held’ in verhalen uit alle windstreken terugkomt. De reis van de held beschrijft in essentie de levensreis of spirituele zoektocht die iemand aangaat naar zijn of haar identiteit.

Reisbeschrijving van Expeditie Innerland II

Blok 1. Op reis (3 dagen)
Je maakt kennis met de trainers oftewel je reisgidsen, en je maakt kennis met je mededeelnemers, je reisgenoten. Door het doen van inspirerende oefeningen en het opdoen van impactvolle inzichten en ervaringen krijg je een diepgaand inzicht in je huidige verlangens, ambities, dromen en (in)effectieve patronen. Voor jezelf beantwoord je de vraag: Welke reis heb ik nu te gaan én wil ik gaan om nog meer uit mezelf, mijn leven, relaties en werk te halen. Je benut wat je eerder hebt geleerd en ontdekt wat je verder gaat brengen. Opnieuw zet je de eerste stappen en ga je op pad. Je leert ook hoe je bij anderen dit proces kunt begeleiden en faciliteren.

Blok 2. Het avontuur (2 dagen)
We bieden je op je reis uitdagende avonturen, nieuwe kennis en inzichten aan die jou gaan helpen om jezelf én ook anderen verder te ontwikkelen. We gaan je verrassen met leuke, verdiepende en uitdagende ervaringen. De mensen die je tegenkomt op je pad ga je steeds beter begrijpen en kun je steeds beter ondersteunen in hun ontwikkeling. Hierdoor wordt de reis steeds interessanter. Je doet impactvolle ervaringen op, krijgt nieuwe kennis en inzichten en de kans is groot dat je ervaart dat je op de goede weg bent en positief kan bijdragen aan de ontwikkeling van anderen en tegelijkertijd aan die van jezelf.

Blok 3. Eerste reiservaringen en overwinningen (2 dagen)
Zodra je eerste stappen hebt gezet en eerste reiservaringen hebt opgedaan, zal je een gevoel van overwinning, trots, geluk en/of groei gaan ervaren. Je wordt steeds meer gesterkt dat je op de voor jou goede weg zit. Reisverhalen van medereizigers worden gedeeld. Ze werken als inspiratiebron om te kijken naar wat nog meer mogelijk is. Het geeft je ook meer inzicht in hoe andere mensen denken en het maakt het makkelijker om met de verschillende mensen die je tegenkomt onderweg om te gaan. Contacten worden leuker, interessanter en relaties verdiepen zich. Als coach, sparringpartner, gesprekspartner of begeleider word je steeds effectiever.

Blok 4. Strijd, bergen en uitdagingen (2 dagen)
Op je reis ondervind je ook de nodige beproevingen. Je komt in strijd terecht en je hebt bergen te trotseren. Hoe zien deze er voor jou uit? Hoe ga je hiermee om? We leren je hoe je effectief om kunt gaan met twijfels, met weerstand, met teleurstellingen, tegenslagen en beperkende gedachten. Ook leer je hoe je anderen kunt ondersteunen om effectiever om te gaan met de beproevingen die zij tegenkomen op hun pad. Je enthousiasme groeit, bergen worden uitdagingen en tegenslagen worden kansen. Gedachten als: ‘Kom maar op’, ‘Ik kan het’, ‘Het gaat lukken’ en ‘Gaaf dat ik zoveel kan betekenen voor anderen’ krijgen de overhand.

Blok 5. Gidsen en hulpbronnen (2 dagen)
Op je reis kom je mensen tegen die je energie geven en inspireren, of je feedback geven waar je veel van kunt leren en die je verder kunnen helpen in je ontwikkeling. Van wie kun jij leren en hoe kun je hen betrekken bij jouw leerproces? Wie zou je graag eens ontmoeten en spreken om verder te komen? Ook in deze fase nodigen we inspirerende mensen uit die hun persoonlijke reis graag met je delen of je verder kunnen helpen in je ontwikkeling. Zij inspireren je om te onderzoeken naar wat nog meer mogelijk is. Ook leren we je hoe je anderen kunt helpen om effectief gebruik te maken van interne en externe hulpbronnen.

Blok 6. Grenzen verleggen (2 dagen)
We bieden je op je reis ook avonturen aan die jou helpen om je grenzen te verleggen en je doel te bereiken. Hierbij gaan we ook op pad. Ook vragen we je om bepaalde uitdagingen aan te gaan en opdrachten te doen. Het klinkt een beetje spannend en dat is het ook, maar wij garanderen je veiligheid. We dagen je uit om vanuit je comfortzone je stretchzone op te zoeken en mooie stappen te zetten in je ontwikkeling. Ook leren we je hoe je anderen kunt uitdagen en stimuleren hun grenzen te verleggen.

Blok 7. Reisverhalen en terugkeer naar de wereld (2 dagen)
Ben je echt je nieuwe reis aangegaan dan heb je stapje voor stapje je onzekerheden overwonnen of geaccepteerd, dan ben je nieuwe wegen ingeslagen en heb je nieuwe leerervaringen opgedaan. Je hebt je nieuwe en effectievere gedrags- en denkpatronen eigen gemaakt en als het goed is heb je op je reis successen en geluksmomenten ervaren. Hoe zag jouw reis eruit? Was je alleen of was je er ook voor anderen. Wat heb je geleerd en wat heeft het je gebracht? Hoe wil je je verder ontwikkelen? Het programma sluiten we af met het delen van reisverhalen, je eigen overwinningen en wat je voor anderen kon betekenen. Hierbij zijn anderen die belangrijk voor jou zijn en die je verder hebt kunnen brengen of nog wilt brengen in hun ontwikkeling ook welkom.

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Na expeditie Innerland II verder op reis?

Wil je je ontwikkelen tot professioneel coach gericht op individuen en groepen en gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling, dan nodigen we je graag uit voor het programma Coachen van gedragsverandering.

Certificering

Certificering

Bij de afronding van Expeditie Innerland II ontvang je een certificaat. Omdat je tijdens Expeditie Innerland II ook de NLP Master principes leert, ontvang je na een succesvolle afronding ook het (erkende) NLP Master certificaat.

waar en wanneer

locaties

Het Innerland Huis
Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
Zeist


prijs

Wij bieden je dit programma aan voor € 3.747,-. Dit bedrag is vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief intake/kennismakingsgesprek, werkboek, deelnemersmaterialen en arrangementskosten (15 maal lunchbuffet, zaalkosten, thee en koffie).

Fiscaal voordeel
Betaal je dit programma (gedeeltelijk) zelf?
De scholingsaftrek blijft in tegenstelling tot eerdere berichten in 2019 behouden. Dat is goed nieuws! Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 52% van de kosten terug van de Belastingdienst. Enkele tips hierbij:

 • De drempel die de belastingdienst stelt is €250,- per jaar en een maximum aftrek van €15.000.
 • De hoogte van je belastingvoordeel is afhankelijk van het belastingtarief waaronder je jaarinkomen valt (box 1, 2 of 3).
 • Vergoedingen van werkgevers moeten worden verrekend met de prijs van deze training.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de site van de Belastingdienst.

Opleidingsbudget werkgever
Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er voor je ontwikkelbehoefte een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom ook aftrekbaar.

Trainer

Trainer(s)

De training wordt uitgevoerd door Tom Twisk, Milko Steenmeijer, Thérèse Jansen en/of Thomas van Splunteren (afhankelijk van de startdatum en groepsgrootte).

Geïnteresseerd?

Incompany

Dit programma kan ook incompany en op maat voor een organisatie verzorgd worden. Wij gaan graag in gesprek om de situatie, wensen en mogelijkheden te bespreken.
Bel 0800 – 999 79 99 of stuur een e-mail naar advies@innerland.nl.


Open brochure aanvraag

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis