Expeditie Innerland voor ondernemers

Je wilt groeien. Je wilt als ondernemer je volledige potentieel benutten en je wilt duurzame groei voor je bedrijf. Je realiseert je dat je zelf de sleutel tot succes bent en wilt investeren in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ben jij benieuwd hoe ver jij kan komen als ondernemer en wil je onderzoeken wat er allemaal mogelijk is?

In dit programma ga je een half jaar aan de slag onder begeleiding van ervaren trainers die ruime ervaring hebben met succesvol ondernemen. Dit doe je samen met andere ondernemers die ook willen investeren in duurzame groei.

Expeditie Innerland voor ondernemers: Voor een ontdekkingsreis naar jezelf als ondernemer en de grens wat mogelijk is.

Voor wie

Doelgroep

Het jaarprogramma is voor iedereen die wil werken aan het succesvol uitbouwen of opzetten van zijn of haar bedrijf.

Wat bereik je met dit programma

Resultaat

Door deelname aan dit jaarprogramma maak je een persoonlijke en professionele groei door, bijvoorbeeld doordat je:

 • Je persoonlijke kracht en talenten meer benut.
 • Meer vanuit authenticiteit handelt en naar buiten treedt.
 • Een aansprekende, inspirerende organisatievisie hebt en uitdraagt.
 • Meer overtuigingskracht en impact hebt.
 • Gemakkelijker draagvlak krijgt voor je ideeën, plannen en visie.
 • Meer mogelijkheden en commerciële kansen ziet en benut.
 • Meer inzicht hebt in de commerciele haalbaarheid van je plannen
 • Klanten maximaal bedient en tegelijkertijd je eigen belangen niet uit het oog verliest.
 • Coachend en inspirerend leidinggeeft aan je teamleden/medewerkers.
 • Meer durf, lef en creativiteit toont.
 • Snellere en betere beslissingen neemt.
 • Effectiever kan omgaan met weerstand, veranderingen, kritiek en tegenvallers.
 • Gemakkelijker en op juiste wijze schakelt tussen de rollen die je intern en extern vervult.
 • Meer delegeert.
 • Meer focus hebt op reflecteren, samenwerken, sparren met anderen, verbinden en leren.
 • Meer initiatief, actie en lef toont.
 • Meer innerlijke rust, zelfvertrouwen, plezier en focus ervaart.
 • Zakelijk succesvoller bent.

Opzet Expeditie Innerland

Het programma in grote lijnen

Het programma start met een kennismakingsgesprek/intake. Dat kan telefonisch, bij ons op kantoor of een andere locatie. In dit gesprek krijg je een beeld van hoe het jaarprogramma voor ondernemers kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling, het (uit)bouwen of opzetten van je organisatie en het realiseren van je persoonlijke en zakelijke doelen.

Het programma Expeditie Innerland voor ondernemers bestaat uit 5 blokken van 2 aaneengesloten trainingsdagen van 9.30-17.00 uur. De blokken vinden telkens om de 4 tot 5 weken plaats.

Tussen de blokken van Expeditie Innerland vindt er telkens een intervisiebijeenkomst plaats. In de 4 intervisiebijeenkomsten ga je samen met de andere deelnemers doelgericht aan de slag met oefenen en het bespreken van ingebrachte praktijksituaties.

Methoden, inzichten, modellen en ervaringen die we je aanbieden
Gedurende het gehele programma maken we gebruik van Doorbraakmethode, een beproefde methode bestaande uit vijf fases (bewustwording, beslissen, beginnen, beproeving en bouw succes uit) die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering.
De trainers bieden je gedurende het hele programma ook impactvolle inzichten, modellen en ervaringen aan vanuit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA) en Systemisch Werken (organisatie- en familieopstellingen) die je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.

Expeditie Innerland is gebaseerd op De reis van de held
In Expeditie Innerland voor ondernemers maak je een reis. Deze reis is gebaseerd op De reis van de held, oftewel The hero’s journey van Joseph Campbell. Campbell is een schrijver en hoogleraar mythologie die zijn leven wijdde aan het onderzoeken van oude mythen, sprookjes en andere verhalen. Hij ontdekte een thema dat in verhalen uit alle windstreken terugkwam. Het algemene thema dat hij ontdekte noemde hij treffend: De reis van de held. De reis van de held beschrijft in essentie de levensreis of spirituele zoektocht die iemand aangaat naar zijn of haar identiteit. Hij ontdekte ook dat verhalen met dit thema een bepaalde fasering hebben. Ook in films zoals die van Steven Spielberg en Walt Disney zie je dit thema en die fasering terug. Ook in Expeditie Innerland voor ondernemers maken we hier graag gebruik van.

Reisbeschrijving van Expeditie Innerland voor ondernemers

Op reis als ondernemer en het avontuur aangaan (2 dagen)
Je maakt kennis met de trainers oftewel je reisgidsen, en je maakt kennis met je collega- ondernemers, je reisgenoten. Door het doen van inspirerende oefeningen en het opdoen van impactvolle inzichten en ervaringen krijg je een diepgaand inzicht in jezelf. Je gaat ontdekken wat je drijfveren, talenten, kwaliteiten, valkuilen, doelen en allergieën zijn. Je gaat ook ontdekken wat je beperkende patronen en overtuigingen zijn en hoe je deze kunt veranderen in effectieve patronen en overtuigingen. Ook ga je ontdekken wat je motiveert, wat jij echt belangrijk vindt en waar jij en je bedrijf eigenlijk voor staan, wat je eigenlijk wilt dat er gebeurt en hoe je dit alles kunt vertalen naar een persoonlijk ondernemersplan waar je direct mee aan de gang kunt. Voor jezelf beantwoord je de vraag: Welke reis heb ik te gaan én wil ik gaan om meer uit mezelf, mijn netwerk, mijn bedrijf en mijn leven te halen. Je ontdekt wat jou en je organisatie verder gaat brengen, je zet de eerste stappen en je gaat op pad.

Blok 2. Eerste reiservaringen, overwinningen en successen (2 dagen)
We bieden je op je reis uitdagende avonturen, nieuwe kennis en inzichten aan die jou gaan helpen om jezelf verder te ontwikkelen als ondernemer en je bedrijf verder te brengen. We gaan je verrassen met leuke, verdiepende en uitdagende ervaringen. Je gaat onder meer je persoonlijk ondernemersplan ontwikkelen en delen. We bespreken je plan inhoudelijk en je krijgt vele bruikbare tips om je plan aan te scherpen. We kijken ook naar je presentatie. Hoe breng je de boodschap? Wat is je uitstraling? Blijf je boeien? Is het begrijpelijk en congruent? In deze fase test je ook jezelf. Geloof je in wat je wil? Geloof je in wat je kan? En geloof je in wat je doet? Je leert die overtuigingen te versterken die zorgen voor motivatie, kracht en zelfvertrouwen.
Als ondernemer reis je nooit alleen. Welke gidsen en inspirators tref jij en kunnen je verder helpen? Ook heb je te maken met klanten, concurrenten, leveranciers, stakeholders, inkopers, projectleden, teamleden, directie, werknemers, managers en de overheid. Hoe werkt dat en hoe krijg je mensen mee voor je plannen en ideeën? Communicatie is essentieel als je mensen ontmoet en doelen wilt realiseren. Je leert bijvoorbeeld over verbale en non-verbale communicatie, aansluiting vinden en behouden en effectief beïnvloeden. Je ontdekt het belang van successen vieren, met elkaar ervaringen delen en samen leren. In deze fase wordt de reis steeds interessanter. Je doet impactvolle ervaringen op, krijgt nieuwe kennis en inzichten en de kans is groot dat je ervaart dat je op de goede weg bent.

Blok 3. Strijd, bergen en uitdagingen (2 dagen)
Naarmate je reis vordert begin je steeds meer te merken wat werkt en wat niet zo goed werkt. Je groeit in ondernemerschap en het geven van leiderschap aan jezelf. Doordat je steeds flexibeler kunt omgaan met onverwachte situaties, tegenspel, weerstand, tegenslag en veranderingen kun je ook steeds meer genieten van wat je doet en van wat je bereikt. Je wordt steeds bekwamer in het ontdekken van communicatiestijlen en gedragspatronen en je hebt geleerd hoe je met je eigen communicatiemodel kunt variëren om zoveel mogelijk connectie te krijgen met anderen.

Blok 4. Grenzen verleggen (2 dagen)
We bieden je op je reis ook avonturen aan die jou helpen om je grenzen te verleggen en je doel te bereiken. Hierbij gaan we ook op pad. Ook vragen we je om bepaalde uitdagingen aan te gaan en opdrachten te doen. Het klinkt een beetje spannend en dat is het ook, maar wij garanderen je veiligheid. We dagen je uit om vanuit je comfortzone je stretchzone op te zoeken en mooie stappen te zetten in je ontwikkeling en je ondernemerschap.

Blok 5. Reisverhalen en terugkeer naar de wereld (2 dagen)
Ben je echt je reis aangegaan dan ben je nieuwe wegen ingeslagen, heb je nieuwe leerervaringen opgedaan en heb je stappen voorwaarts gezet als persoon en ondernemer en met je bedrijf. Je hebt je nieuwe en effectievere gedrags- en denkpatronen eigen gemaakt en als het goed is heb je op je reis successen en geluksmomenten ervaren. Hoe zag jouw reis eruit? Wat heb je geleerd en wat heeft het je gebracht? Hoe wil je je verder ontwikkelen? Het programma sluiten we af met het delen van reisverhalen en je overwinningen. Hierbij zijn anderen die belangrijk voor jou zijn ook welkom.

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Na Expeditie Innerland voor ondernemers verder op reis?

Ben je nog niet klaar met ontdekkingsreizen en wil je een vervolgexpeditie met nieuwe doelen, ervaringen, avonturen en inzichten mét focus op anderen in je omgeving begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, dan nodigen we je graag uit voor Expeditie Innerland II, een vervolgprogramma van een jaar.

Certificering

Certificering

Bij de afronding van Expeditie Innerland voor ondernemers ontvang je een certificaat. Omdat je tijdens Expeditie Innerland voor ondernemers ook de NLP basisprincipes leert, ontvang je na een succesvolle afronding ook het (erkende) NLP Practitioner certificaat.

waar en wanneer

locaties

Het Innerland Huis
Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
Zeist


prijs

Download via deze link de brochure met prijsinformatie en verdere informatie over het programma.

Fiscaal voordeel
Betaal je dit programma privé of via je bedrijf?

De scholingsaftrek blijft in tegenstelling tot eerdere berichten in 2019 behouden. Dat is goed nieuws! Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 52% van de kosten terug van de Belastingdienst, afhankelijk van het belastingtarief waaronder je jaarinkomen valt (box 1, 2 of 3). Als je via je bedrijf betaald en dan valt deze investering onder persooneelskosten en zijn daarom ook aftrekbaar. Informatie naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Trainer

Trainer(s)

De training wordt uitgevoerd door Tom Twisk, Milko Steenmeijer en/of Thomas van Splunteren (afhankelijk van de startdatum en groepsgrootte).

Geïnteresseerd?

Overleg

Wil je weten of dit programma aansluit bij je behoefte of wil je daarover in gesprek met één van onze partners/trainers? Bel dan 0800 – 999 79 99 of stuur een e-mail naar advies@innerland.nl.


Open brochure aanvraag

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis