Expeditie Innerland

Je wilt verandering in je privéleven of werk, en voelt aan alles: Het is tijd!

Je wilt bijvoorbeeld meer je hart gaan volgen. Je wilt jezelf nog beter leren kennen en ontdekken wat je motiveert en allemaal kunt. Of je wilt af van die twijfels of negatieve gedachten en je zelfvertrouwen vergroten. Misschien heb je behoefte aan meer verbinding met anderen, of wil je uit die achtbaan of dagelijkse sleur waarin je je al te lang bevindt. Het liefst wil je zo snel mogelijk meer rust, plezier, voldoening, verbinding of succes gaan ervaren, en meer gaan genieten. Herken je dit? Doe dan mee met Expeditie Innerland. Onze trainers nemen je graag mee op ontdekkingsreis.

Expeditie Innerland: een grensverleggende, spannende én toch veilige ontdekkingsreis om het beste uit jezelf, leven en werk te halen.

Voor wie

Doelgroep

Het jaarprogramma is voor iedereen die aan de slag wil met persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.

Aanvangsniveau

Er is geen specifieke vooropleiding nodig.

Wat bereik je met dit programma

Resultaat

Door deelname aan dit jaarprogramma maak je een persoonlijke en/of professionele groei door, bijvoorbeeld doordat je:

  • Je persoonlijke kracht en talenten meer benut.
  • Een effectievere manier van denken en doen hebt eigen gemaakt.
  • Meer inzicht in jezelf hebt en anderen beter begrijpt.
  • Beter communiceert met anderen.
  • Meer overtuigingskracht en impact hebt.
  • Meer initiatief, actie en lef toont.
  • Meer rust, zelfvertrouwen en focus ervaart.
  • Meer verbinding en diepgang met anderen ervaart.
  • Meer plezier, succes ervaart en meer geniet.

Opzet Expeditie Innerland

Het programma in grote lijnen

Het programma start met een kennismakingsgesprek/intake. Dat kan telefonisch, bij ons op kantoor of een andere locatie. In dit gesprek krijg je een beeld van hoe het jaarprogramma kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van je doelen.

Het programma ‘Expeditie Innerland’ bestaat uit 7 blokken waarvan blok 1 een duur heeft van 3 aaneengesloten trainingsdagen van 9.30-17.00 uur, en de blokken 2 t/m 7 een duur hebben van 2 aaneengesloten trainingsdagen van 9.30-17.00 uur. De blokken vinden telkens om de 6 tot 8 weken plaats.

Tussen de blokken van Expeditie Innerland vindt er telkens een intervisiebijeenkomst plaats. In de 6 intervisiebijeenkomsten ga je samen met de andere deelnemers doelgericht aan de slag met oefenen en het bespreken van ingebrachte praktijksituaties.

Methoden, inzichten, modellen en ervaringen die we je aanbieden
Gedurende het gehele programma maken we gebruik van Doorbraakmethode, een beproefde methode bestaande uit vijf fases (bewustwording, beslissen, beginnen, beproeving en bouw succes uit) die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering.
De trainers bieden je gedurende het hele programma ook impactvolle inzichten, modellen en ervaringen aan vanuit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA) en Systemisch Werken (organisatie- en familieopstellingen) die je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.

Expeditie Innerland is gebaseerd op De reis van de held
In Expeditie Innerland maak je een reis. Deze reis is gebaseerd op De reis van de held, oftewel The hero’s journey van Joseph Campbell. Campbell is een schrijver en hoogleraar mythologie die zijn leven wijdde aan het onderzoeken van oude mythen, sprookjes en andere verhalen. Hij ontdekte een thema dat in verhalen uit alle windstreken terugkomt. Het algemene thema dat hij ontdekte noemde hij treffend: De reis van de held. De reis van de held beschrijft in essentie de levensreis of spirituele zoektocht die iemand aangaat naar zijn of haar identiteit. Hij ontdekte ook dat verhalen met dit thema een bepaalde fasering hebben. Ook in films zoals die van Steven Spielberg en Walt Disney zie je dit thema en die fasering terug. Ook in Expeditie Innerland maken we hier graag gebruik van.

Reisbeschrijving van Expeditie Innerland

Blok 1. Op reis (3 dagen)
Je maakt kennis met de trainers oftewel je reisgidsen, en je maakt kennis met je mededeelnemers, je reisgenoten. Door het doen van inspirerende oefeningen en het opdoen van impactvolle inzichten en ervaringen krijg je een diepgaand inzicht in je verlangens, ambities, dromen, talenten, kwaliteiten en (in)effectieve patronen. Voor jezelf beantwoord je de vraag: Welke reis heb ik te gaan én wil ik gaan om meer uit mezelf, mijn leven, relaties en werk te halen. Je ontdekt wat je verder gaat brengen, je zet de eerste stappen en je gaat op pad.

Blok 2. Het avontuur (2 dagen)
We bieden je op je reis uitdagende avonturen, nieuwe kennis en inzichten aan die jou gaan helpen om jezelf verder te ontwikkelen en te gaan voor je verlangens en wensen. We gaan je verrassen met leuke, verdiepende en uitdagende ervaringen. De mensen die je tegenkomt op je levenspad ga je steeds beter begrijpen. Hierdoor wordt de reis steeds interessanter. Je doet impactvolle ervaringen op, krijgt nieuwe kennis en inzichten en de kans is groot dat je ervaart dat je op de goede weg bent.

Blok 3. Eerste reiservaringen en overwinningen (2 dagen)
Zodra je eerste stappen hebt gezet en eerste reiservaringen hebt opgedaan, zal je een gevoel van overwinning, trots, geluk en/of groei gaan ervaren. Je wordt steeds meer gesterkt dat je op de voor jou goede weg zit. Reisverhalen van medereizigers worden gedeeld. Ze werken als inspiratiebron om te kijken naar wat nog meer mogelijk is. Het geeft je ook meer inzicht in hoe andere mensen denken en het maakt het makkelijker om met de verschillende mensen die je tegenkomt onderweg om te gaan. Contacten worden leuker en relaties verdiepen zich.

Blok 4. Strijd, bergen en uitdagingen (2 dagen)
Op je reis ondervind je ook de nodige beproevingen. Je komt in strijd terecht en je hebt bergen te trotseren. Hoe zien deze er voor jou uit? Hoe ga je hiermee om? We leren je hoe je effectief om kunt gaan met twijfels, met weerstand, met teleurstellingen, tegenslagen en beperkende gedachten. Hierdoor wordt de reis steeds leuker, makkelijker, relaxter, ook al is het soms niet eenvoudig. Je enthousiasme groeit, bergen worden uitdagingen en tegenslagen worden kansen en gedachten als: ‘kom maar op’, ‘ik kan het’ en ‘het gaat lukken’ krijgen de overhand.

Blok 5. Gidsen en hulpbronnen (2 dagen)
Op je reis kom je mensen tegen die je energie geven en inspireren, of je feedback geven waar je veel van kunt leren en die je verder kunnen helpen in je ontwikkeling. Van wie kun jij leren en hoe kun je hen betrekken bij jouw leerproces? Wie zou je graag eens ontmoeten en spreken om verder te komen? Ook in deze fase nodigen we inspirerende mensen uit die hun persoonlijke reis graag met je delen of je verder kunnen helpen in je ontwikkeling. Zij inspireren je om te onderzoeken naar wat nog meer mogelijk is.

Blok 6. Grenzen verleggen (2 dagen)
We bieden je op je reis ook avonturen aan die jou helpen om je grenzen te verleggen en je doel te bereiken. Hierbij gaan we ook op pad. Ook vragen we je om bepaalde uitdagingen aan te gaan en opdrachten te doen. Het klinkt een beetje spannend en dat is het ook, maar wij garanderen je veiligheid. We dagen je uit om vanuit je comfortzone je stretchzone op te zoeken en mooie stappen te zetten in je ontwikkeling.

Blok 7. Reisverhalen en terugkeer naar de wereld (2 dagen)
Ben je echt je reis aangegaan dan heb je stapje voor stapje je onzekerheden overwonnen of geaccepteerd, dan ben je nieuwe wegen ingeslagen en heb je nieuwe leerervaringen opgedaan. Je hebt je nieuwe en effectievere gedrags- en denkpatronen eigen gemaakt en als het goed is heb je op je reis successen en geluksmomenten ervaren. Hoe zag jouw reis eruit? Wat heb je geleerd en wat heeft het je gebracht? Hoe wil je je verder ontwikkelen? Het programma sluiten we af met het delen van reisverhalen en je overwinningen. Hierbij zijn anderen die belangrijk voor jou zijn ook welkom.

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Na expeditie Innerland verder op reis?

Ben je nog niet klaar met ontdekkingsreizen en wil je een vervolgexpeditie met nieuwe doelen, ervaringen, avonturen en inzichten mét focus op anderen in je omgeving begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, dan nodigen we je graag uit voor Expeditie Innerland II, het vervolgprogramma van een jaar met eenzelfde opbouw.

Certificering

Certificering

Na het volgen van Expeditie Innerland krijg je een certificaat. Omdat je tijdens de Innerland expeditie ook de NLP basisprincipes leert, ontvang je na een succesvolle afronding ook het (erkende) NLP Practitioner certificaat.

waar en wanneer

locaties

Het Innerland Huis
Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum aan Zee

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum – Een inspirerende en sfeervolle locatie
Woudenbergseweg 54
Zeist


prijs

Download via deze link de brochure met prijsinformatie en verdere informatie over het programma.

Fiscaal voordeel
Betaal je dit programma (gedeeltelijk) zelf?
De scholingsaftrek blijft in tegenstelling tot eerdere berichten in 2019 behouden. Dat is goed nieuws! Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 52% van de kosten terug van de Belastingdienst, afhankelijk van het belastingtarief waaronder je jaarinkomen valt (box 1, 2 of 3). Informatie naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Opleidingsbudget werkgever
Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er voor je ontwikkelbehoefte een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom ook aftrekbaar.

Vrijgesteld van btw
Innerland is aangesloten bij het CRKBO en kan deze training daarom vrijgesteld van btw aanbieden.

Trainer

Trainer(s)

De training wordt uitgevoerd door Tom Twisk, Milko Steenmeijer, Thérèse Jansen en/of Thomas van Splunteren (afhankelijk van de startdatum en groepsgrootte).

Geïnteresseerd?

Incompany

Dit programma kan ook incompany en op maat voor een organisatie verzorgd worden. Wij gaan graag in gesprek om de situatie, wensen en mogelijkheden te bespreken.
Bel 0800 – 999 79 99 of stuur een e-mail naar advies@innerland.nl.


Open brochure aanvraag

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis