Milko Steenmeijer

Mijn naam is Milko Steenmeijer. Ik ben opgegroeid in een sociaal en betrokken gezin waar ‘braaf zijn’, ‘hard werken’ en ‘je best doen’ heel belangrijk was. Deze waarden hebben mij ver gebracht. Zij hebben mij geholpen bij het opbouwen van een succesvolle carrière met diverse management- en directiefuncties, een schat aan werkervaring én een indrukwekkende burn-out. Ik werd namelijk te goed in ‘mijn best doen’ en wilde het iedereen naar de zin maken. Daarnaast was ik nogal druk in mijn hoofd, kon doorgaan zonder te stoppen en was het nooit goed genoeg voor mijzelf.

En toen kwam er een moment dat ik wel wilde maar niet meer kon. Ondanks alle negatieve aspecten van een burn-out voor mijzelf en mijn omgeving, ervaar ik dit als mijn belangrijkste leerervaring en een keerpunt in mijn leven. Uit ervaring weet ik nu hoe je verstrikt kunt raken in oude patronen, irreële gedachten en negatieve gevoelens. Ik ben dankbaar dat het mij met professionele hulp gelukt is om met het oude te breken en het nieuwe te accepteren. Een indrukwekkend en spannend avontuur waarvoor ik hulp heb durven vragen en waaraan ik als een soort ontdekkingsreiziger was begonnen. De eerste stappen waren onwennig en gingen met vallen en opstaan zonder helder doel. Toen ging het roer om. Ik besloot een nieuwe koers te varen en hierin alle kennis, ervaring en opgedane inzichten over leren, communiceren en veranderen te professionaliseren. Ik wilde een gids zijn voor iedereen die zich als mens wil ontwikkelen, stappen wil nemen, verder wil komen en nog niet zo goed weet hoe. Ik heb mijn hart en mijn verlangen gevolgd en daar ben ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

Eerst leren naar binnen te gaan en dan… dan pas kun je naar buiten.

Omdat ik graag onderscheidend wil zijn op mijn werkterrein heb ik door de jaren heen veel geïnvesteerd in mijn professionele ontwikkeling. Mijn relevante opleidingen en ontwikkeltrajecten op een rij:

 • arbeid en organisatiepsychologie (master)
 • integrale psychosociale therapie (bachelor)
 • hypnotherapie (beroepsopleiding)
 • transactioneel coach (erkend coach en persoonlijk begeleider)
 • management-, organisatie- en familieopstellingen (systemisch werken)
 • NLP trainer, master en practitioner opleiding (neuro linguïstisch programmeren)
 • psychologische menstypes (MBTI, Mindsonar, Disc en Belbin)
 • diverse cursussen in leiderschap, groepsdynamica en verandermanagement

Alweer tien jaar inspireer en adviseer ik als trainer, coach en sparringpartner mensen en organisaties met het realiseren van doelen, wensen en verlangens. Eerst onder de naam On NLP en nu onder de naam Innerland. Voor de mens in het bedrijf begeleid en ondersteun ik verandertrajecten, talentmanagement en leiderschapsprogramma’s. Voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel wil ontwikkelen ondersteun ik je graag als ervaren gids, erkend trainer en gecertificeerd coach.

Als trainer en coach ben ik een toegankelijke, verbindende en indien nodig confronterende (reis)begeleider met veel kennis en een groot wetend hart die je bewust maakt van hoe je:

 • anders kan leren denken, handelen en reageren;
 • je eigen potentieel en talenten volledig kan benutten;
 • je eigen demonen, hindernissen en belemmeringen kan overwinnen;
 • eindelijk gaat bereiken wat onbereikbaar voor je leek.

Binnen Innerland verzorg ik onder meer de programma’s: Versterk je persoonlijke kracht en de verschillende Expeditie Innerland programma’s. Ook faciliteer ik workshops met actuele thema’s zoals burn-out, relaties, zelfvertrouwen en verlangen. Houd onze agenda in de gaten want dit zijn inspirerende, impactvolle trainingen en programma’s! Wil je een keer kennismaken of sparren over je persoonlijke of professionele ontwikkeling. Neem contact met me op (06 53 261 082). Ik maak graag een afspraak voor een goed gesprek met een goed kop koffie of thee erbij.

Bon voyage, Milko Steenmeijer

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis