Coachen van gedragsverandering

Ben je (toekomstig) coach, begeleider, leidinggevende, projectleider en wil je anderen begeleiden om effectiever om te gaan met veranderingen, meer (werk)plezier te hebben, minder stress en meer zelfvertrouwen te hebben, meer uit zichzelf te halen en als individu of groep betere resultaten te behalen? Wil je meer inzicht in hoe gedragsverandering bij individuen en groepen werkt? Wil je mensen helpen om echt te veranderen; om ingesleten, ineffectieve patronen te doorbreken en effectiever te gaan denken en doen? Doe dan mee met deze 7-daagse training!

Voor wie

Voor wie is dit programma

De training is voor jou zinvol als je coach, begeleider, leidinggevende, projectleider bent of wilt worden en je je in één of meerdere situaties/behoeften herkent:

 • Je wilt meer inzicht in de pysche van de mens en weten hoe gedragsverandering werkt.
 • bent bereid om je eigen gedrag en patronen te onderzoeken, en je wilt nog effectiever worden op het gebied van het begeleiden van individuen, groepen en/of organisaties, het begeleiden van veranderingen, en/of het coachen op professioneel en/of persoonlijk gebied.
 • Je wilt de verschillende fases van gedragsverandering effectief kunnen ondersteunen met bruikbare theorieën, inzichten en modellen, en passende interventies, en hiermee je coachtoolkit uitbreiden.

Aanvangsniveau

Het is prettig als je als basis voor deze opleiding al een Innerland-programma hebt gevolgd, bijvoorbeeld het programma Versterk je persoonlijke kracht. Een soortgelijk programma van een ander instituut kan ook een prima basis zijn voor deze opleiding. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Groepsgrootte

De gemiddelde groepsgrootte is 10 deelnemers, met een minimum van 6 en een maximum van 15.

Wat bereik je met dit programma

Wat bereik je met dit programma

Door deelname aan deze opleiding maak je als individu en als coach/begeleider, leidinggevende, projectleider een persoonlijke groei door, bijvoorbeeld doordat:

 • Je individuen en groepen op effectievere wijze ondersteunt bij gedragsverandering met als resultaat meer succes, plezier en zelfvertrouwen.
 • Je individuen en groepen ondersteunt om zichzelf en anderen beter te gaan begrijpen en effectiever te gaan denken en doen.
 • Je anderen op het juiste moment de juiste interventie aanbiedt waardoor zij impactvolle inzichten en ervaringen opdoen en verder komen in hun ontwikkeling.
 • Je de juiste coachtechnieken inzet tijdens een-op-een gesprekken en groepssessies.
 • Je zicht hebt op je eigen gespreksstijl en het effect daarvan (in coaching).
 • Je je bewust bent van je eigen valkuilen, en die van anderen, en hier effectief mee kunt omgaan.
 • Je beter in staat bent om te confronteren en zowel positieve als negatieve feedback te geven en te ontvangen.
 • Je beter kunt omgaan met de emoties van jezelf én anderen.
 • Je doeltreffend coacht op competenties.
 • Je gemakkelijker afstand neemt en je eigen gedrag beter kunt beschouwen.

Opzet, Aanpak en Onderwerpen

Opzet opleiding

De opleiding start met een kennismakingsgesprek/intake. Dit kan telefonisch of bij ons op kantoor. In dit gesprek kom je tot concrete ontwikkeldoelen en krijg je een beeld van hoe de opleiding kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van je doelen. De opleiding ‘Coachen van gedragsverandering’ duurt 7 dagen en is als volgt opgebouwd:

Blok 1 t/m 3
Dag 1: start om 9.30 uur (vanaf 9.00 uur inloop) en eindigt met avondprogramma rond 19:00 uur en sluiten we af met een diner.
Dag 2: eindigt om 17.00 uur

Blok 4
Dag 1: start om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur. We sluiten het programma af met een diner en eindigen rond 20.00 uur.

Intervisie

Tussen de vier blokken vindt er een intervisiebijeenkomst plaats. In de drie intervisiebijeenkomsten ga je samen met de andere deelnemers doelgericht aan de slag met oefenen en het bespreken van ingebrachte praktijksituaties. Ook ga je gedurende de opleiding met een oefencliënt aan de slag. De ervaring heeft geleerd dat deelnemers de intervisie als leuk, inspirerend en waardevol ervaren en dat het helpt om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Studiebelasting
Naast de trainingsdagen is er geen extra studiebelasting. Indien gewenst kunnen we je boekentips geven die betrekking hebben op de behandelde onderwerpen.

Aanpak

In de training vormen je ingebrachte casussen en je eigen ontwikkeldoelen het startpunt van de training. In de training worden oefeningen, modellen en inzichten gebruikt vanuit de volgende psychologische stromingen: NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), TA (Transactionele Analyse) en Systemisch Werken (Familie- en organisatieopstellingen). Ook maken we gebruik van De Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat blijvende groei.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen die onder meer aan bod komen:

Blok 1: Hoe werkt gedragsverandering bij mij?

 • Wat zijn mijn drijfveren, talenten en ontwikkelpunten als persoon en coach, en hoe kan ik effectiever worden?
 • Hoe werkt gedragsverandering bij mij?
 • Hoe werkt gedragsverandering bij individuen en groepen in het algemeen?

Blok 2 en 3: Coachen van gedragsverandering

 • Coachen van individuen en groepen en hierbij effectief gebruik maken van de Doorbraakmethode, een beproefde methode die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering bestaande uit vijf fases:
  – Bewustwording
  – Beslissen
  – Beginnen
  – Beproeving
  – Bouw succes uit
 • Coachen van individuen en groepen met behulp van bruikbare theorieën, inzichten, modellen en oefeningen die gebaseerd zijn op het gedachtengoed van:
  – NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
  – TA (Transactionele Analyse),
  – Systemisch Werken (organisatie- en familieopstellingen)
 • Bespreken praktijksituaties, casussen en traject met oefencliënt

Blok 4: Hoe het geleerde vasthouden en verder groeien?

 • Successen delen
 • Hoe houd ik het geleerde vast?
 • De puntjes op de ‘i’
 • Hoe kan en wil ik me nog verder ontwikkelen?

Studiemateriaal

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Certificering

Certificering

Na afronding van de training ontvang je het Coachen van Gedragsverandering certificaat.

Waar en wanneer

locaties

Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum

Kijk op www.innerland.nl/training-agenda voor de mogelijke data waarop je kan starten met de opleiding.

prijs

Deelnamekosten

Wij bieden je deze opleiding aan voor € 2.950,- (excl. 21% btw).

Dit bedrag is inclusief intake/kennismakingsgesprek, werkboek, deelnemersmaterialen en arrangementskosten (7 maal lunchbuffet, 3 snacks, 3 diners, zaalkosten, thee en koffie).

Je kunt, als je wilt, ook tussenovernachtingen in een hotel boeken zodat je in alle rust kan deelnemen aan de training. Na aanmelding geven we je nog een aantal suggesties van nabijgelegen hotels waar we goede ervaringen mee hebben.

Opleidingsbudget werkgever

Veel organisaties hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt navragen wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom aftrekbaar. Vraag een voorstel aan voor je werkgever: ik wil graag vrijblijvend een voorstel ontvangen

Trainer

Trainer(s)

Een ervaren trainer begeleidt het programma waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. Je trainer is een expert, maar bovenal je persoonlijke coach. Voor meer informatie over de trainers zie www.innerland.nl/ons-team. Deze training wordt uitgevoerd door Tom Twisk, Annemiek Streng, Carlijn Hoogeveen, Bas van Rossem en/of Michel Jonker.

De 7 beloftes van INNERLAND

 1. Persoonlijke en professionele groei. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.
 2. Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een Innerland-training ga je aan de slag met wat je wilt leren. Op basis van oefeningen doe je nieuwe (zelf)inzichten op en kun je nieuwe besluiten maken. Daarna volgt een toelichting vanuit praktische psychologie. Je gaat ervaringsgericht leren.
 3. Focus op ontwikkeldoelen. Op welk gebied wil jij je meer ontwikkelen? Waar wil jij meer inzicht in? In een Innerland-training focussen we ons continu op het bereiken van jouw ontwikkeldoelen. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.
 4. Inzicht in praktische psychologie. In Innerland-trainingen gebruiken we het beste uit deze vier belangrijke psychologische stromingen: Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Systemisch Werken (Organisatie- en Familieopstellingen) en Persoonlijkheidsstructuren.
  Ook maken we gebruik van De Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat blijvende groei.
 5. Helder, toepasbaar en inspirerend. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus.
 6. Veilig en ontspannen. Innerland-trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Mogelijk gevoelige onderwerpen worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.
 7. Voordelen voor werkgevers. Veel organisaties kiezen ervoor om hun medewerkers door Innerland te laten trainen. Innerland-trainingen dragen bij aan effectiever samenwerken, leidinggeven, coachen, communiceren, en draagvlak krijgen, en leiden tot meer openheid, zelfinzicht en bewustwording, onderlinge verbondenheid, effectiviteit én werkplezier.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit programma, dan kun je kiezen uit de volgende opties:

Incompany

Dit programma kan ook incompany en op maat voor een organisatie verzorgd worden. Wij gaan graag in gesprek om de situatie, wensen en mogelijkheden te bespreken.
Bel 0251 30 20 54 of stuur een e-mail naar advies@innerland.nl.


Open brochure aanvraag

Wij respecteren jouw privacy en zullen je e-mailadres uitsluitend gebruiken voor het toezenden van onze mail.

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis