Opleiding Coachen van gedragsverandering

Voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen als coach/begeleider van individuen en/of groepen.

Ben je coach, begeleider, leidinggevende, projectleider of hr(d) professional en wil je anderen begeleiden om effectiever om te gaan met veranderingen, meer (werk)plezier te hebben, minder stress en meer zelfvertrouwen te hebben, meer uit zichzelf te halen en als individu of groep betere resultaten te behalen? Wil je meer inzicht in hoe gedragsverandering bij individuen en groepen werkt? Wil je mensen helpen om echt te veranderen; om ingesleten, ineffectieve patronen te doorbreken en effectiever te gaan denken en doen?

Doe dan mee met ons 7-daags programma: Coachen van gedragsverandering. In dit programma leer je effectief gebruik te maken van onze succesvolle en unieke methode voor gedragsverandering (De Doorbraakmethode) en krijg je tips en oefeningen waarmee je anderen kunt begeleiden in de verschillende fases van gedragsverandering. We leren je ook graag om in deze verschillende fases effectief gebruik te maken van theorieën, inzichten, modellen en oefeningen die gebaseerd zijn op het gedachtengoed van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Organisatie- en familieopstellingen (Systemisch Werken), Rationeel-emotieve Therapie (RET), Persoonlijkheidsstructuren en Oplossingsgericht Werken.

Voor wie

Voor wie is dit programma

De opleiding is voor jou zinvol als je coach, begeleider, leidinggevende, projectleider of hr(d) professional bent of wilt worden en je je in één of meerdere situaties/behoeften herkent:

 • Je wilt meer inzicht in de psyche van de mens en weten hoe gedragsverandering werkt.
 • Je wilt nog effectiever worden op het gebied van het begeleiden van individuen, groepen en/of organisaties, het begeleiden van veranderingen, en/of het coachen op professioneel en/of persoonlijk gebied.
 • Je wilt de verschillende fases van gedragsverandering effectief kunnen ondersteunen met bruikbare theorieën, inzichten en modellen, en passende interventies, en hiermee je coachtoolkit uitbreiden.

Aanvangsniveau

Het is prettig als je als basis voor dit programma het programma Versterk je persoonlijke kracht bij Innerland hebt gevolgd. Een soortgelijk programma van een ander instituut kan ook een prima basis zijn voor deze opleiding. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat bereik je met dit programma

Wat bereik je met dit programma

Door deelname aan deze opleiding maak je als individu en als coach/begeleider, leidinggevende, projectleider of hr(d) professional een persoonlijke groei door, bijvoorbeeld doordat:

 • Je individuen en groepen op effectievere wijze ondersteunt bij gedragsverandering met als resultaat meer succes, plezier en zelfvertrouwen.
 • Je individuen en groepen ondersteunt om zichzelf en anderen beter te gaan begrijpen en effectiever te gaan denken en doen.
 • Je anderen op het juiste moment de juiste interventie aanbiedt waardoor zij impactvolle inzichten en ervaringen opdoen en verder komen in hun ontwikkeling.
 • Je de juiste coachtechnieken inzet tijdens een-op-een gesprekken en groepssessies.
 • Je zicht hebt op je eigen gespreksstijl en het effect daarvan (in coaching).
 • Je je bewust bent van je eigen valkuilen, en die van anderen, en hier effectief mee kunt omgaan.
 • Je beter in staat bent om te confronteren en zowel positieve als negatieve feedback te geven en te ontvangen.
 • Je beter kunt omgaan met de emoties van jezelf én anderen.
 • Je doeltreffend coacht op competenties.
 • Je gemakkelijker afstand neemt en je eigen gedrag beter kunt beschouwen.

Opzet, Onderwerpen en aanpak

Opzet opleiding

De opleiding start met een kennismakingsgesprek/intake. Dit kan telefonisch of bij ons op kantoor. In dit gesprek kom je tot concrete ontwikkeldoelen en krijg je een beeld van hoe de opleiding kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van je doelen. De opleiding ‘Coachen van gedragsverandering’ duurt 7 dagen en is als volgt opgebouwd:

Blok 1 t/m 3
Dag 1: start om 9.30 uur (vanaf 9.00 uur inloop) en eindigt met avondprogramma rond 19:00 uur en sluiten we af met een diner.
Dag 2: eindigt om 17.00 uur.

Blok 4
Dag 1: start om 9.30 uur (vanaf 9.00 uur inloop) en eindigt om 17.00 uur. Optioneel sluiten we af met een diner en eindigen we rond 20.00 uur.

Intervisie

Tussen de drie blokken vindt er een intervisiebijeenkomst plaats. In de twee intervisiebijeenkomsten ga je samen met de andere deelnemers doelgericht aan de slag met oefenen en het bespreken van ingebrachte praktijksituaties. Ook ga je gedurende de opleiding met een oefencliënt aan de slag. De ervaring heeft geleerd dat deelnemers de intervisie als leuk, inspirerend en waardevol ervaren en dat het helpt om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Coaching sessie

Tijdens de opleiding is het mogelijk om een coaching sessie te plannen met de trainer. Deze sessie draagt ook bij aan het versterken van jouw persoonlijk kracht en het bereiken van je persoonlijke ontwikkeldoelen.

Aanpak

Tijdens de opleiding maken we gebruik van de Doorbraakmethode, een beproefde methode bestaande uit vijf fases (bewustwording, beslissen, beginnen, beproeving en bouw succes uit) die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering. Ook gebruiken we die inzichten vanuit NLP, Transactionele Analyse en Systemisch Werken (familie- en organisatieopstellingen) die je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.

Groepsgrootte

De gemiddelde groepsgrootte is 10 deelnemers, met een minimum van 6 en een maximum van 15. De training wordt vanaf circa 8 deelnemers door 2 trainers verzorgd zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen die onder meer aan bod komen:

Blok 1: Hoe werkt gedragsverandering bij mij?

 • Wat zijn mijn drijfveren, talenten en ontwikkelpunten als persoon en coach, en hoe kan ik effectiever worden?
 • Hoe werkt gedragsverandering bij mij?
 • Hoe werkt gedragsverandering bij individuen en groepen in het algemeen?

Blok 2 en 3: Coachen van gedragsverandering

 • Coachen van individuen en groepen en hierbij effectief gebruik maken van de Doorbraakmethode, een beproefde methode die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering bestaande uit vijf fases:
  – Bewustwording
  – Beslissen
  – Beginnen
  – Beproeving
  – Bouw succes uit
 • Coachen van individuen en groepen met behulp van bruikbare theorieën, inzichten, modellen en oefeningen die gebaseerd zijn op het gedachtengoed van:
  – NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
  – TA (Transactionele Analyse),
  – Systemisch Werken (organisatie- en familieopstellingen)
  – RET (Rationeel-Emotieve Therapie)
  – Persoonlijkheidsstructuren van Otto Kernberg
  – The 7 Habits of Highly Effective People Stephen R. Covey
  – Oplossingsgericht werken/coachen
 • Bespreken cases en traject met oefencliënt

Blok 4: Hoe het geleerde vasthouden en verder groeien?

 • Successen delen
 • Hoe houd ik het geleerde vast?
 • De puntjes op de ‘i’
 • Hoe kan en wil ik me nog verder ontwikkelen?

Studiemateriaal

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Certificering

Certificering

Na afronding van de training ontvang je het Coachen van Gedragsverandering certificaat.

Waar en wanneer

locaties

Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum

Kijk op www.innerland.nl/training-agenda voor de mogelijke data waarop je kan starten met dit programma.

Data

 • 22 november 2023 , Castricum | 7 dagen incl. avondprogramma's en diners (Lees meer, Optie, Inschrijven)Blok 1: 27 en 28 november 2023
  Blok 2: 20 en 21 december 2023
  Blok 3: 1 en 2 februari 2024
  Blok 4: 15 maart 2024

prijs

Deelnamekosten

Wij bieden je deze opleiding aan voor €2.825,-, exclusief 21% btw. Dit bedrag is inclusief intake/kennismakingsgesprek, werkboek, deelnemersmaterialen en arrangementskosten (7 maal lunchbuffet, 3 snacks, 3 diners, zaalkosten, thee en koffie). Je kunt, als je wilt, ook tussenovernachtingen in een hotel boeken zodat je in alle rust kan deelnemen aan de training. Na aanmelding geven we je nog een aantal suggesties van nabijgelegen hotels waar we goede ervaringen mee hebben.

Opleidingsbudget werkgever

Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom aftrekbaar.

Trainer

Trainer(s)

Een ervaren trainer begeleidt het programma waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. Je trainer is een expert, maar bovenal je persoonlijke coach. Voor meer informatie over de trainers zie www.innerland.nl/ons-team.

De 7 beloftes van INNERLAND

 1. Persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering als resultaat. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.
 2. Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een INNERLAND programma ga je ter plekke aan de slag met die zaken waar het bij jou echt om gaat en doe je die inzichten en ervaringen op die je verder helpen in je ontwikkeling. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.
 3. Focus op ontwikkeldoelen. Op welk gebied wil jij je meer ontwikkelen? Welke talenten wil jij meer benutten? In het programma focussen we ons continue op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 4. Beste methodieken en inzichten. Wij maken gebruik van De Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat groei en blijvende gedragsverandering.
  Wij maken ook gebruik van bewezen methodieken en inzichten van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Organisatie- en familieopstellingen (Systemisch Werken) en Persoonlijkheidsstructuren.
 5. Helder, toepasbaar en inspirerend. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus.
 6. Veilig en ontspannen. INNERLAND trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Zaken worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.
 7. Voordelen voor werkgevers. Veel organisaties, bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om zichzelf, hun leidinggevenden, teams en medewerkers bij INNERLAND te laten opleiden. Of het nu gaat om samenwerking, leidinggeven en coachen, klantcontact, ondernemerschap, of draagvlak krijgen voor ideeën: Medewerkers die goed in hun vel zitten, effectief communiceren met zichzelf en anderen, en zichzelf ontwikkelen, zijn belangrijke sleutels voor succes! Dat zijn precies de doelen waar wij ons in onze programma’s op richten.

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit programma, dan kun je kiezen uit de volgende opties:

Incompany

Dit programma kan ook incompany en op maat voor een organisatie verzorgd worden. Wij gaan graag in gesprek om de situatie, wensen en mogelijkheden te bespreken.
Bel 0800 – 999 79 99 of stuur een e-mail naar advies@innerland.nl.


Open brochure aanvraag

Wij respecteren jouw privacy en zullen je e-mailadres uitsluitend gebruiken voor het toezenden van onze mail.

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis