Opleiding Coachen van gedragsverandering

Tip:ook voor deze opleiding kan je gebruik maken van het STAP-budget van €1.000,- 

Voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen als coach/begeleider van individuen en/of groepen.

Ben je coach, begeleider, leidinggevende, projectleider of hr(d) professional en wil je anderen begeleiden om effectiever om te gaan met veranderingen, meer (werk)plezier te hebben, minder stress en meer zelfvertrouwen te hebben, meer uit zichzelf te halen en als individu of groep betere resultaten te behalen? Wil je meer inzicht in hoe gedragsverandering bij individuen en groepen werkt? Wil je mensen helpen om echt te veranderen; om ingesleten, ineffectieve patronen te doorbreken en effectiever te gaan denken en doen?

Doe dan mee met ons 7-daags programma: Coachen van gedragsverandering. In dit programma leer je effectief gebruik te maken van onze succesvolle en unieke methode voor gedragsverandering (De Doorbraakmethode) en krijg je tips en oefeningen waarmee je anderen kunt begeleiden in de verschillende fases van gedragsverandering.

We leren je ook graag om in deze verschillende fases effectief gebruik te maken van theorieën, inzichten, modellen en oefeningen die gebaseerd zijn op het gedachtengoed van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Organisatie- en familieopstellingen (Systemisch Werken), Rationeel-emotieve Therapie (RET), Persoonlijkheidsstructuren en Oplossingsgericht Werken.

Voor wie

Doelgroep

Het trainingsprogramma is voor jou zinvol als je coach, begeleider, leidinggevende, projectleider of hr(d) professional bent of wilt worden en je je in één of meerdere situaties/behoeften herkent:

 • Je wilt meer inzicht in de pysche van de mens en weten hoe gedragsverandering werkt.
 • Je wilt nog effectiever worden op het gebied van het begeleiden van individuen, groepen en/of organisaties, het begeleiden van veranderingen, en/of het coachen op professioneel en/of persoonlijk gebied.
 • Je wilt de verschillende fases van gedragsverandering effectief kunnen ondersteunen met bruikbare theorieën, inzichten en modellen, en passende interventies, en hiermee je coachtoolkit uitbreiden.

Aanvangsniveau

Het is prettig als je als basis voor dit programma het programma Versterk je persoonlijke kracht bij Innerland hebt gevolgd. Een soortgelijk programma van een ander instituut kan ook een prima basis zijn voor dit programma. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat bereik je met dit programma

Resultaat

Door deelname aan dit programma maak je als coach/begeleider, leidinggevende, projectleider of hr(d) professional een persoonlijke groei door, bijvoorbeeld doordat:

 • Je individuen en groepen op effectievere wijze ondersteunt bij gedragsverandering met als resultaat meer succes, plezier en zelfvertrouwen.
 • Je individuen en groepen ondersteunt om zichzelf en anderen beter te gaan begrijpen en effectiever te gaan denken en doen.
 • Je anderen op het juiste moment de juiste interventie aanbiedt waardoor zij impactvolle inzichten en ervaringen opdoen en verder komen in hun ontwikkeling.
 • Je de juiste coachtechnieken inzet tijdens een-op-een gesprekken en groepssessies.
 • Je zicht hebt op je eigen gespreksstijl en het effect daarvan (in coaching).
 • Je je bewust bent van je eigen valkuilen, en die van anderen, en hier effectief mee kunt omgaan.
 • Je beter in staat bent om te confronteren en zowel positieve als negatieve feedback te geven en te ontvangen.
 • Je beter kunt omgaan met de emoties van jezelf én anderen.
 • Je doeltreffend coacht op competenties.
 • Je gemakkelijker afstand neemt en je eigen gedrag beter kunt beschouwen.

Opzet, Onderwerpen en aanpak

Opzet Programma

In het programma ligt de focus op jezelf verder ontwikkelen als coach van individuen en groepen met behulp van bruikbare theorieën, inzichten, modellen en oefeningen. Hierbij is er veel aandacht voor het oefenen en het experimenteren met nieuw gedrag, het bespreken van cases en voor zelfreflectie.
Het programma start met een kennismakingsgesprek/intake. Dit kan telefonisch of bij ons op kantoor. In dit gesprek kom je tot concrete ontwikkeldoelen en krijg je een beeld van hoe het programma kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van je doelen. Het programma ‘Coachen van gedragsverandering’ duurt 7 dagen en is als volgt opgebouwd:

Blok 1 t/m 3
Dag 1: start om 9.30 uur (vanaf 9.00 uur inloop) en eindigt met avondprogramma rond 19:00 uur en sluiten we af met een diner.
Dag 2: eindigt om 17.00 uur.

Blok 4
Dag 1: start om 9.30 uur (vanaf 9.00 uur inloop) en eindigt om 17.00 uur. Optioneel sluiten we af met een diner en eindigen we rond 20.00 uur.

Overnachten
Het is mogelijk op of dichtbij de locatie te overnachten, zie ‘prijs’.

Intervisie
Tussen de drie blokken vindt er een intervisiebijeenkomst plaats. In de twee intervisiebijeenkomsten ga je samen met de andere deelnemers doelgericht aan de slag met oefenen en het bespreken van ingebrachte praktijksituaties. Ook ga je gedurende het programma met een oefencliënt aan de slag. De ervaring heeft geleerd dat deelnemers de intervisie als leuk, inspirerend en waardevol ervaren en dat het helpt om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Coachingsessie
Tijdens het programma is het mogelijk om een coachingsessie te plannen met de trainer. Deze sessie draagt ook bij aan het versterken van jouw persoonlijk kracht en het bereiken van je persoonlijke ontwikkeldoelen.

Aanpak

Tijdens het programma maken we gebruik van de Doorbraakmethode, een beproefde methode bestaande uit vijf fases (bewustwording, beslissen, beginnen, beproeving en bouw succes uit) die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering. Ook gebruiken we die inzichten vanuit NLP, Transactionele Analyse en Systemisch Werken (familie- en organisatieopstellingen) die je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen die onder meer aan bod komen:

Blok 1: Hoe werkt gedragsverandering bij mij?

 • Wat zijn mijn drijfveren, talenten en ontwikkelpunten als persoon en coach, en hoe kan ik effectiever worden?
 • Hoe werkt gedragsverandering bij mij?
 • Hoe werkt gedragsverandering bij individuen en groepen in het algemeen?

Blok 2 en 3: Coachen van gedragsverandering

 • Coachen van individuen en groepen en hierbij effectief gebruik maken van de Doorbraakmethode, een beproefde methode die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering bestaande uit vijf fases:
  – Bewustwording
  – Beslissen
  – Beginnen
  – Beproeving
  – Bouw succes uit
 • Coachen van individuen en groepen met behulp van bruikbare theorieën, inzichten, modellen en oefeningen die gebaseerd zijn op het gedachtengoed van:
  – NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
  – TA (Transactionele Analyse),
  – Systemisch Werken (organisatie- en familieopstellingen)
  – RET (Rationeel-Emotieve Therapie)
  – Persoonlijkheidsstructuren van Otto Kernberg
  – The 7 Habits of Highly Effective People Stephen R. Covey
  – Oplossingsgericht werken/coachen
 • Bespreken cases en traject met oefencliënt

Blok 4: Hoe het geleerde vasthouden en verder groeien?

 • Successen delen
 • Hoe houd ik het geleerde vast?
 • De puntjes op de ‘i’
 • Hoe kan en wil ik me nog verder ontwikkelen?

Studiemateriaal

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Certificering

Certificering

Na afronding van de opleiding ontvang je het Innerland-certificaat: Coachen van gedragsverandering.

Waar en wanneer

locaties

De Vijverzaal
Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
Zeist

Het is mogelijk op of dichtbij de locatie te overnachten, zie ‘prijs’.

Data

 • 12 april 2023 , CASTRICUM (Lees meer, Optie, Inschrijven)Blok 1: 12 en 13 april 2023
  Blok 2: 8 en 9 mei 2023
  Blok 3: 12 en 13 juni 2023
  Blok 4: 6 juli 2023

prijs

Deelnamekosten

Wij bieden je deze opleiding aan voor € 2.825,- per jaar, exclusief 21% btw.

Dit bedrag is inclusief intakegesprek, werkboek, deelnemersmaterialen en arrangementskosten (7 maal lunchbuffet, 3 x diner, zaalkosten, thee en koffie).

Vrijgesteld van btw?
Volg je de training particulier of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om slechts een toeslag van 10% over de training te vragen. De investering bedraagt dan € 3.100,-. Dit kun je aangeven bij je inschrijving (online of telefonisch).

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede ervaring met twee nabijgelegen hotels (boeken kan via de link of telefonisch). Onze aanraders zijn:

 • Huize Koningsbosch tel. 0251 860 385, rond de € 125,- per nacht voor een luxe kamer, incl.ontbijt
 • Hotel Fase Fier tel. 0251 652 204, rond de € 77,- per nacht voor een comfortkamer, incl.ontbijt

Vanaf maart 2022 STAP-budget

De fiscale aftrek wordt vanaf maart 2022 door de Rijksoverheid vervangen door het STAP-budget. Je kunt dan € 1.000 budget per jaar ontvangen om te gebruiken voor een opleiding. Al onze opleidingen en trainingen zijn te volgen met STAP-budget. Wil je hier meer over weten en op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen en de kansen die het STAP-budget jou biedt, klik dan hier.

Opleidingsbudget werkgever

Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er voor je ontwikkelbehoefte een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom ook aftrekbaar.

Download via deze link de brochure met prijsinformatie en verdere informatie over het programma.

Trainer

Trainer(s)

De training wordt uitgevoerd door Tom Twisk en/of Ryan Karhof en/of Thérèse Jansen (afhankelijk van de startdatum en groepsgrootte).

De 10 beloftes van INNERLAND

 1. Persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering als resultaat. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.
 2. Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een INNERLAND programma ga je ter plekke aan de slag met die zaken waar het bij jou echt om gaat en doe je die inzichten en ervaringen op die je verder helpen in je ontwikkeling. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.
 3. Focus op ontwikkeldoelen.Voorafgaand aan het programma brengen we je ontwikkeldoelen in kaart. Op welk gebied wil je je meer ontwikkelen? Welke talenten wil je meer benutten? In het programma focussen we ons continue op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 4. Focus op vergroten persoonlijk leiderschap. Wij helpen je om effectiever leiding te geven aan jezelf, je talenten en persoonlijke kracht meer te benutten en meer de regie te nemen over je eigen ontwikkeling.
 5. Hoge tevredenheid. Onze belofte is dat je na afloop van het programma tevreden bent over de stappen die je gezet hebt in het bereiken van je ontwikkeldoelen. Ben je niet tevreden? Dan helpen we je verder tot je 100% tevreden bent!
 6. Beste methodieken en inzichten. Wij maken gebruik van Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat groei en blijvende gedragsverandering. Wij maken ook gebruik van bewezen methodieken en inzichten van Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Persoonlijkheidsstructuren (PS) en Systemisch Werken (SW) (familie- en organisatieopstellingen). En we maken gebruik van inzichten van onder meer: Stephen Covey, Simon Sinek en Anthony Robbins.
 7. Helder, toepasbaar en inspirerend. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus.
 8. Veilig en ontspannen. INNERLAND trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Zaken worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.
 9. Kleine groepen. Door kleine groepen kunnen we veel persoonlijke aandacht geven en ons continue focussen op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 10. Voordelen voor werkgevers. Veel organisaties, bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om zichzelf, hun leidinggevenden, teams en medewerkers bij INNERLAND te laten opleiden. Of het nu gaat om samenwerking, leidinggeven en coachen, klantcontact, ondernemerschap, of draagvlak krijgen voor ideeën: Medewerkers die goed in hun vel zitten, effectief communiceren met zichzelf en anderen, en zichzelf ontwikkelen, zijn belangrijke sleutels voor succes! Dat zijn precies de doelen waar wij ons in onze programma’s op richten.

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in dit programma, dan kun je kiezen uit de volgende opties:

Incompany

Dit programma kan ook incompany en op maat voor een organisatie verzorgd worden. Wij gaan graag in gesprek om de situatie, wensen en mogelijkheden te bespreken.
Bel 0800 – 999 79 99 of stuur een e-mail naar advies@innerland.nl.


Open brochure aanvraag

Wij respecteren jouw privacy en zullen je e-mailadres uitsluitend gebruiken voor het toezenden van onze mail.

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis