De kracht van Systemisch Werken

In dit programma ervaar je de kracht van Systemisch Werken en zet je stappen in je persoonlijke ontwikkeling.

Systemisch werken (SW) gaat uit van de invloed van het grotere geheel waar je als mens deel van uitmaakt (gezin, organisatie). Dit grotere geheel bepaalt in grote mate je gedrag, je zelfbeeld en overtuigingen. Systemisch werken biedt je inzicht in je eigen rol en die van anderen binnen een systeem en helpt je om beperkende overtuigingen los te laten en effectiever gedrag te ontwikkelen en nieuwe, eigen keuzes te maken.

Voor wie

Voor wie is dit programma

Deze training is voor iedereen die de kracht van Systemisch Werken wil ervaren, en op basis van nieuwe inzichten zich verder wil ontwikkelen. Ook voor coaches en begeleiders die Systemisch Werken willen toepassen in de praktijk is dit een goede starttraining.

Aanvangsniveau

Voor deze training is geen vooropleiding nodig. De training is geschikt voor iedereen die interesse heeft in persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het is een intensieve persoonlijke 2-daagse die van deelnemers de bereidheid vraagt om hun eigen patronen beter te willen leren kennen en ontwikkelen.

Wat bereik je met dit programma

Wat bereik je met dit programma

In dit programma staat Systemisch Werken centraal. Je ervaart hoe meer inzicht in de systemen waar je deel van uitmaakt (zoals je gezin) je helpt in je ontwikkeling.

 • de dynamiek in relaties, teams en organisaties beter te begrijpen.
 • bewuster te worden van de patronen, overtuigingen en emoties die een rol spelen in je interacties met anderen.
 • een dieper begrip te krijgen van de onderliggende oorzaken van conflicten en het oplossen hiervan.
 • meer begrip te krijgen voor anderen.
 • effectievere communicatievaardigheden te ontwikkelen.
 • jezelf verder te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel niveau.
 • anderen effectiever te begeleiden.

Opzet, Onderwerpen en aanpak

Opzet Programma

De training bestaat uit 2 aaneengesloten dagen. De trainingsdagen starten om 09.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Aanpak

Tijdens dit programma staat oefenen en nieuwe inzichten opdoen centraal. Je wordt begeleid door een trainer met ruime ervaring met het faciliteren van familie- en organisatieopstellingen en met ruime trainingservaring.

Groepsgrootte

De gemiddelde groepsgrootte is 12 deelnemers, met een minimum van 8 en een maximum van 15. Afhankelijk van de groepsgrote wordt de training verzorgd door 1 of 2 trainers zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen die onder meer aan bod komen:

 • De basisbeginselen van Systemisch Werken
 • De basiselementen van een systeem: feiten, energie en ordening
 • Natuurlijke systeemwetten
 • Verbeteren van relaties
 • Loyaliteit, verstrikking en stroming
 • In welke systemen functioneer jij en wat is de invloed van systemen op jouw functioneren op je werk en in je leven? Hoe kan inzicht je hierin helpen in je persoonlijke ontwikkeling?
 • Genogram maken en onderzoek naar je systeem
 • Vormen van familie- en organisatieopstellingen

Studiemateriaal

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Certificaat

Certificering

Na afronding van de training ontvang je het De kracht van Systemisch Werken certificaat.

Waar en wanneer

locaties

Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum

Kijk op www.innerland.nl/training-agenda voor de mogelijke data waarop je kan starten met dit programma.

prijs

Deelnamekosten

Wij bieden je dit 2-daagse programma aan voor €550,- (excl. 21% btw). Dit bedrag is inclusief werkboek, lunches en telefonische afstemming (indien gewenst).

Je kunt als je dat wilt ook een tussenovernachting in een hotel boeken zodat je in alle rust kan deelnemen aan de training. Na aanmelding geven we je nog een aantal suggesties van nabijgelegen hotels waar we goede ervaringen mee hebben.

Opleidingsbudget werkgever

Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom aftrekbaar.

Trainer

Trainer(s)

Een ervaren trainer begeleidt het programma waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. Je trainer is een expert, maar bovenal je persoonlijke coach. Voor meer informatie over de trainers zie www.innerland.nl/ons-team.

De 7 beloftes van INNERLAND

 1. Persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering als resultaat. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.
 2. Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een INNERLAND programma ga je ter plekke aan de slag met die zaken waar het bij jou echt om gaat en doe je die inzichten en ervaringen op die je verder helpen in je ontwikkeling. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.
 3. Focus op ontwikkeldoelen. Op welk gebied wil jij je meer ontwikkelen? Welke talenten wil jij meer benutten? In het programma focussen we ons continue op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 4. Beste methodieken en inzichten. Wij maken gebruik van De Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat groei en blijvende gedragsverandering.
  Wij maken ook gebruik van bewezen methodieken en inzichten van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Organisatie- en familieopstellingen (Systemisch Werken) en Persoonlijkheidsstructuren.
 5. Helder, toepasbaar en inspirerend. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus.
 6. Veilig en ontspannen. INNERLAND trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Zaken worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.
 7. Voordelen voor werkgevers. Veel organisaties, bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om zichzelf, hun leidinggevenden, teams en medewerkers bij INNERLAND te laten opleiden. Of het nu gaat om samenwerking, leidinggeven en coachen, klantcontact, ondernemerschap, of draagvlak krijgen voor ideeën: Medewerkers die goed in hun vel zitten, effectief communiceren met zichzelf en anderen, en zichzelf ontwikkelen, zijn belangrijke sleutels voor succes! Dat zijn precies de doelen waar wij ons in onze programma’s op richten.

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels.

Geïnteresseerd?


Open brochure aanvraag

Wij respecteren jouw privacy en zullen je e-mailadres uitsluitend gebruiken voor het toezenden van onze mail.

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis