Sterk in Communicatie: van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek

Maak nu gebruik van het STAP-budget van €1.000,-. Je kunt deze 3-daagse training daardoor geheel gratis volgen!

Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? En wil je leren hoe je uit de Dramadriehoek stapt en in de Winnaarsdriehoek komt en blijft?

In veel functies en ook in je privéleven staat communiceren, samenwerken en effectief beïnvloeden centraal.

De training Sterk in Communicatie: van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek gaat veel verder dan het oefenen met gespreksvaardigheden. De training helpt je om meer uit jezelf te halen en je communicatie met anderen te verbeteren. Na deelname zal je impact op je omgeving groter zijn en weet je gesprekken beter te leiden. Anderen zullen je bijvoorbeeld ervaren als meer zelfverzekerd, krachtig, overtuigend, tactvol, coachend en/of inspirerend.

Iets voor jou? Doe dan mee met onze 3-daagse training Sterk in Communicatie: van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek. Deze training is te volgen met STAP-budget.

Voor wie

Doelgroep

De training is voor ieder die effectiever wil communiceren. De training is voor jou zinvol als je je in één of meerdere situaties/behoeften herkent:

 • Je wilt meer impact hebben op je omgeving.
 • Je wilt meer zelfvertrouwen uitstralen en ervaren in de communicatie met anderen.
 • Je wilt steviger en overtuigender overkomen in de communicatie met anderen.
 • Je wilt anderen effectiever kunnen beïnvloeden en gemakkelijker draagvlak creëren.
 • Je wilt beter omgaan met tegenspel en weerstand.
 • Je wilt beter omgaan met tegengestelde belangen en effectiever onderhandelen.
 • Je wilt effectiever worden in samenwerken en het aangaan van duurzame relaties.
 • Je wilt jezelf meer laten zien/authentieker zijn in de communicatie met anderen en meer inspirerend zijn voor je omgeving.
 • Je wilt effectiever je grenzen leren aangeven in de communicatie met anderen.
 • Je wilt bepaalde situaties niet meer uit de weg gaan en zaken eerder bespreekbaar maken.
 • Je wilt anderen beter begrijpen en je relaties met anderen verbeteren.

Aanvangsniveau

Voor deze training zijn geen vooropleidingen nodig. De opleiding is geschikt voor iedereen die interesse heeft in persoonlijke ontwikkeling en de psychologie van communicatie.

Wat bereik je met dit programma

Resultaat

In deze training krijg je meer inzicht in hoe je overkomt, en hoe je effectiever kunt communiceren en je beïnvloedend vermogen kunt vergroten op een wijze die bij je past. Ook krijg je meer inzicht in hoe anderen communiceren. Na deelname zal je impact op je omgeving groter zijn en weet je gesprekken beter te leiden. Anderen zullen je bijvoorbeeld ervaren als meer zelfverzekerd, krachtig, overtuigend, tactvol, coachend en/of inspirerend.

Opzet, Onderwerpen en aanpak

Opzet Programma

De 3-daagse bestaat uit 2 aaneengesloten dagen en een 3e dag. Tussen dag 2 en 3 zit circa 4 weken, zodat je het geleerde direct in de dagelijkse praktijk kan toepassen. De trainingsdagen starten om 09.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Onderwerpen

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen:

Dag 1: Bewustwording, Beslissen & Beginnen

 • De impact van onze communicatie
 • De Dramadriehoek en Winnaarsdriehoek
 • Waar loop ik tegenaan in de communicatie met anderen? Waar wil ik vanaf? Wat wil ik leren? Wat wil ik bereiken?
 • Waar loop ik tegenaan in de communicatie met mezelf? Welke patronen wil ik doorbreken?
 • Welke keuzes wil ik maken en welke (her)beslissingen wil ik nemen?
 • Hoe werkt gedragsverandering bij mij en hoe zet ik de eerste stap?
 • Anderen ‘leren lezen’

Dag 2: Beproeving & Bouw je succes uit

Blijvend effectiever denken en doen, met bijvoorbeeld als resultaat:

 • Authentieker en met meer impact communiceren
 • Tactvoller communiceren
 • Effectiever conflicten oplossen en onderhandelen
 • Effectiever grenzen stellen en aangeven
 • Effectiever duurzame relaties aangaan
 • Effectiever samenwerken en samenwerking creëren
 • Het ervaren van meer zelfvertrouwen, energie, plezier en succes in contact en samenwerking met anderen

Dag 3: Hoe het geleerde vasthouden en verder groeien?

 • Successen delen
 • Het borgen van nieuwe, helpende gewoontepatronen
 • Hoe houd ik het geleerde vast?
 • De puntjes op de ‘i’
 • Hoe kan en wil ik me nog verder ontwikkelen?

Aanpak

Tijdens de training maken we gebruik van De Doorbraakmethode, een beproefde methode bestaande uit vijf fases (bewustwording, beslissen, beginnen, beproeving en bouw succes uit) die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering. Ook gebruiken we die inzichten die je verder helpen in je persoonlijke ontwikkeling vanuit ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’ (NLP) en ‘Transactionele Analyse’ (TA), waar onder andere de Dramadriehoek en Winnaarsdriehoek uitgebreid naar voren zullen komen.

Na deze 3-daagse training heb je voldoende basis om mee te kunnen doen met onze Opleiding Coachen van Gedragsverandering of onze 2-jarige Opleiding NLP, TA, Persoonlijkheidsstructuren en Systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen).

Studiemateriaal

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Certificaat

Certificaat

Na afronding van de opleiding ontvang je het Innerland-certificaat: Sterk in Communicatie: van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek.

Waar en wanneer

locatie

De Vijverzaal
Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum

Het is mogelijk dichtbij de locatie te overnachten, zie ‘prijs’.

Voor de verschillende data kijk bij agenda

prijs

Deelnamekosten

Wij bieden je deze opleiding aan voor € 1.000,- Dit bedrag is vrijgesteld van btw.

Dit bedrag is inclusief werkboek, deelnemersmaterialen en arrangementskosten (3 maal lunchbuffet, zaalkosten, thee en koffie).

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede ervaring met twee nabijgelegen hotels (boeken kan via de link of telefonisch). Onze aanraders zijn:

 • Huize Koningsbosch tel. 0251 860 385, rond de € 125,- per nacht voor een luxe kamer, incl.ontbijt
 • Hotel Fase Fier tel. 0251 652 204, rond de € 77,- per nacht voor een comfortkamer, incl.ontbijt

Vraag €1000,- STAP-budget aan

Het is mogelijk deze training kosteloos te volgen met STAP-budget.

Klik op de link voor meer informatie en om je hiervoor aan te melden. Na ontvangst van je vrijblijvende aanmelding zorgen wij ervoor dat je tijdig een STAP-aanmeldingsbewijs ontvangt. Deze heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen bij het UWV. We voegen in de mail ook een helder stappenplan toe zodat je weet hoe je STAP gemakkelijk kunt aanvragen. Uiteraard kun je ook eerst nog even contact met ons opnemen.

Een aanmelding is geheel vrijblijvend. Mocht je geen STAP-budget toegekend krijgen? Dan komt je aanmelding te vervallen. Wil je toch meedoen? Dan kun je ons aangeven dat je de training zelf wil bekostigen of vergoed krijgt van je werkgever.

Opleidingsbudget werkgever

Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er voor je ontwikkelbehoefte een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom ook aftrekbaar.

Trainer

Trainer(s)

De training wordt uitgevoerd door Tom Twisk en/of Ryan Karhof en/of Michel Jonker en/of Michel Jonker (afhankelijk van de startdatum en groepsgrootte).

De 10 beloftes van INNERLAND

 1. Persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering als resultaat. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.
 2. Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een INNERLAND programma ga je ter plekke aan de slag met die zaken waar het bij jou echt om gaat en doe je die inzichten en ervaringen op die je verder helpen in je ontwikkeling. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.
 3. Focus op ontwikkeldoelen. Bij de start van een programma helpen we je om je ontwikkeldoel(en) in kaart te brengen. Op welk gebied wil je je meer ontwikkelen? Welke talenten wil je meer benutten? In het programma focussen we ons continu op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 4. Focus op vergroten persoonlijk leiderschap. Wij helpen je om effectiever leiding te geven aan jezelf, je talenten en persoonlijke kracht meer te benutten en meer de regie te nemen over je eigen ontwikkeling.
 5. Hoge tevredenheid. Onze belofte is dat je na afloop van het programma tevreden bent over de stappen die je gezet hebt in het bereiken van je ontwikkeldoelen. Ben je niet tevreden? Dan helpen we je verder tot je 100% tevreden bent!
 6. Beste methodieken en inzichten. In onze programma’s maken wij gebruik van de Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat groei en blijvende gedragsverandering. Wij maken ook gebruik van bewezen methodieken en inzichten van Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Persoonlijkheidsstructuren (PS) en Systemisch Werken (SW) (familie- en organisatieopstellingen).
 7. Helder, toepasbaar en inspirerend. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus.
 8. Veilig en ontspannen. INNERLAND trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Zaken worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.
 9. Kleine groepen. Door kleine groepen kunnen we veel persoonlijke aandacht geven en ons continu focussen op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 10. Voordelen voor werkgevers. Veel organisaties, bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om zichzelf, hun leidinggevenden, teams en medewerkers bij INNERLAND te laten opleiden. Of het nu gaat om samenwerking, leidinggeven en coachen, klantcontact, ondernemerschap, of draagvlak krijgen voor ideeën: Medewerkers die goed in hun vel zitten, effectief communiceren met zichzelf en anderen, en zichzelf ontwikkelen, zijn belangrijke sleutels voor succes! Dat zijn precies de doelen waar wij ons in onze programma’s op richten.

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels.

Geïnteresseerd?


Open brochure aanvraag

Wij respecteren jouw privacy en zullen je e-mailadres uitsluitend gebruiken voor het toezenden van onze mail.

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis