Sterk in Communicatie (incompany)

Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? En wil je leren hoe je uit de Dramadriehoek stapt en in de Winnaarsdriehoek komt en blijft?

In veel functies en ook in je privéleven staat communiceren, samenwerken en effectief beïnvloeden centraal. De training Sterk in Communicatie: van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek gaat veel verder dan het oefenen met gespreksvaardigheden.

De training helpt je om meer uit jezelf te halen en je communicatie met anderen te verbeteren. Na deelname zal je impact op je omgeving groter zijn en weet je gesprekken beter te leiden en effectiever om te gaan met lastige gesprekssituaties. Anderen zullen je bijvoorbeeld ervaren als meer zelfverzekerd, krachtig, overtuigend, tactvol, coachend en/of inspirerend.

Voor wie

Voor wie is dit programma

De training is voor ieder die effectiever wil communiceren. De training is voor jou zinvol als je je in één of meerdere situaties/behoeften herkent:

 • Je wilt meer impact hebben op je omgeving.
 • Je wilt meer zelfvertrouwen uitstralen en ervaren in de communicatie met anderen.
 • Je wilt steviger en overtuigender overkomen in de communicatie met anderen.
 • Je wilt anderen effectiever kunnen beïnvloeden en gemakkelijker draagvlak creëren.
 • Je wilt beter omgaan met tegenspel en weerstand.
 • Je wilt beter omgaan met tegengestelde belangen en effectiever onderhandelen.
 • Je wilt effectiever worden in samenwerken en het aangaan van duurzame relaties.
 • Je wilt jezelf meer laten zien/authentieker zijn in de communicatie met anderen en meer inspirerend zijn voor je omgeving.
 • Je wilt effectiever je grenzen leren aangeven in de communicatie met anderen.
 • Je wilt bepaalde situaties niet meer uit de weg gaan en zaken eerder bespreekbaar maken.
 • Je wilt anderen beter begrijpen en je relaties met anderen verbeteren.

Aanvangsniveau

Voor deze training is geen vooropleiding nodig. De training is geschikt voor iedereen die interesse heeft in persoonlijke en professionele ontwikkeling. De training vraagt de bereidheid om met jezelf aan de slag te gaan.

Wat bereik je met dit programma

Wat bereik je met dit programma

In deze training krijg je meer inzicht in hoe je overkomt, en hoe je effectiever kunt communiceren en je beïnvloedend vermogen kunt vergroten op een wijze die bij je past. Ook krijg je meer inzicht in hoe anderen communiceren. Na deelname zal je impact op je omgeving groter zijn en weet je gesprekken beter te leiden. Anderen zullen je bijvoorbeeld ervaren als meer zelfverzekerd, krachtig, overtuigend, tactvol, coachend en/of inspirerend.

Opzet, Onderwerpen en aanpak

Opzet Programma

De 3-daagse bestaat uit 2 aaneengesloten dagen en een 3e dag. Tussen dag 2 en 3 zit een periode van circa 4 weken, zodat je het geleerde direct in de dagelijkse praktijk kan toepassen. De trainingsdagen starten om 09.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Onderwerpen

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen:

Dag 1: Bewustwording, Beslissen & Beginnen

 • De impact van onze communicatie
 • De Dramadriehoek en Winnaarsdriehoek
 • Waar loop ik tegenaan in de communicatie met anderen? Waar wil ik vanaf? Wat wil ik leren? Wat wil ik bereiken?
 • Waar loop ik tegenaan in de communicatie met mezelf? Welke patronen wil ik doorbreken?
 • Welke keuzes wil ik maken en welke (her)beslissingen wil ik nemen?
 • Hoe werkt gedragsverandering bij mij en hoe zet ik de eerste stap?
 • Anderen ‘leren lezen’

Dag 2: Beproeving & Bouw je succes uit

Blijvend effectiever denken en doen, met bijvoorbeeld als resultaat:

 • Authentieker en met meer impact communiceren
 • Tactvoller communiceren
 • Effectiever conflicten oplossen en onderhandelen
 • Effectiever grenzen stellen en aangeven
 • Effectiever duurzame relaties aangaan
 • Effectiever samenwerken en samenwerking creëren
 • Het ervaren van meer zelfvertrouwen, energie, plezier en succes in contact en samenwerking met anderen

Dag 3: Hoe het geleerde vasthouden en verder groeien?

 • Successen delen
 • Het borgen van nieuwe, helpende gewoontepatronen
 • Hoe houd ik het geleerde vast?
 • De puntjes op de ‘i’
 • Hoe kan en wil ik me nog verder ontwikkelen?

Aanpak

Tijdens de training maken we gebruik van De Doorbraakmethode, een beproefde methode bestaande uit vijf fases (bewustwording, beslissen, beginnen, beproeving en bouw succes uit) die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering. Ook gebruiken we die inzichten die je verder helpen in je persoonlijke ontwikkeling vanuit ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’ (NLP) en ‘Transactionele Analyse’ (TA), waar onder andere de Dramadriehoek en Winnaarsdriehoek uitgebreid naar voren zullen komen.

Studiemateriaal

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Certificaat

Certificering

Na afronding van de training ontvang je het Sterk in Communicatie certificaat.

Ook vormt de training Sterk in Communicatie een mooie basis voor de opleiding Coachen van Gedragsverandering en onze 2-jarige Opleiding NLP, TA, Persoonlijkheidsstructuren en Systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen).

Waar en wanneer

locatie

Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum

Kijk op www.innerland.nl/training-agenda voor de mogelijke data waarop je kan starten met dit programma.

Mogelijk bieden we de training ook op andere locaties aan. Kijk hiervoor op www.innerland.nl/training-agenda.

prijs

Deelnamekosten

Wij bieden je dit 3-daagse programma aan voor €950,- (excl. 21% btw). Dit bedrag is inclusief werkboek, lunches en telefonische afstemming (indien gewenst). Je kunt, als je dat wilt, ook een tussenovernachting in een hotel boeken zodat je in alle rust kan deelnemen aan de training. Na aanmelding geven we je nog een aantal suggesties van nabijgelegen hotels waar we goede ervaringen mee hebben.

Opleidingsbudget werkgever

Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom aftrekbaar.

Trainer

Trainer(s)

Een ervaren trainer begeleidt het programma waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. Je trainer is een expert, maar bovenal je persoonlijke coach. Voor meer informatie over de trainers zie www.innerland.nl/ons-team.

De 7 beloftes van INNERLAND

 1. Persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering als resultaat. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.
 2. Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een INNERLAND programma ga je ter plekke aan de slag met die zaken waar het bij jou echt om gaat en doe je die inzichten en ervaringen op die je verder helpen in je ontwikkeling. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.
 3. Focus op ontwikkeldoelen. Op welk gebied wil jij je meer ontwikkelen? Welke talenten wil jij meer benutten? In het programma focussen we ons continue op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 4. Beste methodieken en inzichten. Wij maken gebruik van De Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat groei en blijvende gedragsverandering.
  Wij maken ook gebruik van bewezen methodieken en inzichten van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Organisatie- en familieopstellingen (Systemisch Werken) en Persoonlijkheidsstructuren.
 5. Helder, toepasbaar en inspirerend. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus.
 6. Veilig en ontspannen. INNERLAND trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Zaken worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.
 7. Voordelen voor werkgevers. Veel organisaties, bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om zichzelf, hun leidinggevenden, teams en medewerkers bij INNERLAND te laten opleiden. Of het nu gaat om samenwerking, leidinggeven en coachen, klantcontact, ondernemerschap, of draagvlak krijgen voor ideeën: Medewerkers die goed in hun vel zitten, effectief communiceren met zichzelf en anderen, en zichzelf ontwikkelen, zijn belangrijke sleutels voor succes! Dat zijn precies de doelen waar wij ons in onze programma’s op richten.

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels.

Geïnteresseerd?


Open brochure aanvraag

Wij respecteren jouw privacy en zullen je e-mailadres uitsluitend gebruiken voor het toezenden van onze mail.

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis