Highlights van Transactionele Analyse (TA)

In dit programma ervaar je de kracht van Transactionele Analyse en zet je stappen in je persoonlijke ontwikkeling.

Transactionele Analyse (TA) gaat ervan uit dat mensen in de vroege levensjaren al ‘besluiten’ nemen over hoe ze reageren in bepaalde situaties. Hieruit ontstaan patronen waar mensen naar handelen en (onbewust) hun leven naar inrichten. Inzicht hierin maakt dat je kunt kiezen voor scriptmatig gedrag of ander, meer effectief gedrag. Het maakt de weg vrij te kiezen voor het loslaten van de automatische reacties en biedt een opening naar persoonlijke groei.

Voor wie

Voor wie is dit programma

Deze training is voor iedereen die de kracht van Transactionele Analyse wil ervaren, en op basis van nieuwe inzichten zich verder wil ontwikkelen. Ook voor coaches en begeleiders die inzichten van Transactionele Analyse willen toepassen in de praktijk is dit een goede starttraining.

Aanvangsniveau

Voor deze training is geen vooropleiding nodig. De training is geschikt voor iedereen die interesse heeft in persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het is een intensieve persoonlijke 3-daagse die van deelnemers de bereidheid vraagt om hun eigen patronen beter te willen leren kennen en ontwikkelen.

Wat bereik je met dit programma

Wat bereik je met dit programma

In dit programma komen de belangrijkste TA-onderwerpen aan bod. Je krijgt inzicht in de patronen die in je vroege levensjaren zijn ontstaan en hoe je je verder kan ontwikkelen.

 • meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag en patronen.
 • je communicatie met anderen te versterken en betere relaties met anderen te bouwen.
 • inzicht te krijgen in je minder effectieve patronen in je eigen gedrag en deze te doorbreken.
 • effectiever om te gaan met conflicten en stress.
 • je zelfbewustzijn te vergroten en jezelf verder te ontwikkelen.
 • andere effectiever te begeleiden.

Opzet, Onderwerpen en aanpak

Opzet Programma

De 3-daagse bestaat uit 2 aaneengesloten dagen en een 3e dag. Tussen dag 2 en 3 zit een periode van circa 4 weken, zodat je het geleerde direct in de dagelijkse praktijk kan toepassen. De trainingsdagen starten om 09.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Aanpak

Tijdens dit programma staat oefenen en nieuwe inzichten opdoen, en de achterliggende theorie doornemen centraal. Je wordt begeleid door een trainer met expertise op het gebied van Transactionele Analyse en met ruime trainerservaring.

Groepsgrootte

De gemiddelde groepsgrootte is 16 deelnemers, met een minimum van 12 en een maximum van 20. Vanaf circa 14 deelnemers wordt de training verzorgd door 2 trainers zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen die onder meer aan bod komen:

 • Het model van ego-toestanden
 • Aard, oorsprong en werking van levensscript
 • Wat is je levensscript en hoe kan inzicht hierin je helpen in je ontwikkeling?
 • Levensposities (OK-kwadrant)
 • Miniscript en drivers
 • TA-contract (o.a. het relatiecontract)
 • Miskenning
 • Spel en spelanalyse (waaronder De Dramadriehoek en Winnaarsdriehoek)

Studiemateriaal

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Certificaat

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je het Highlights van Transactionele Analyse certificaat.

Heb je eerder ook deze trainingen afgerond van INNERLAND:

 • NLP Essentials (3 dagen);
 • De kracht van Systemisch Werken (2 dagen);
 • Sterk in Communicatie: van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek (3 dagen);
 • Praktische Psychologie: NLP, Transactionele Analyse en Systemisch Werken (3 dagen).

Dan ontvang je ook het certificaat Praktische Psychologie Practitioner.

Ben je na afloop van Highlights van Transactionele Analyse enthousiast en wil je deelnemen aan een langere vervolgtraining op het gebied van toepasbare psychologie? Dan kan je er ook voor kiezen om daarna de 8-daagse training Praktische Psychologie Practitioner te volgen! Het kan zijn dat er enkele onderwerpen dan nogmaals aan bod komen. Deze zullen dan verdiepend en met andere oefeningen behandeld worden. Dit helpt je nog meer om het geleerde toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Ook vormt de training Highlights van Transactionele Analyse een mooie basis voor de opleiding Coachen van Gedragsverandering en onze 2-jarige Opleiding NLP, TA, Persoonlijkheidsstructuren en Systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen).

Waar en wanneer

locaties

Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum

Kijk op www.innerland.nl/training-agenda voor de mogelijke data waarop je kan starten met dit programma.

Mogelijk bieden we de training ook op andere locaties aan. Kijk hiervoor op www.innerland.nl/training-agenda.

prijs

Deelnamekosten

Wij bieden je dit 3-daagse programma aan voor €1.000,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief werkboek, lunches en telefonische afstemming (indien gewenst). Je kunt als je dat wilt ook een tussenovernachting in een hotel boeken zodat je in alle rust kan deelnemen aan de training. Na aanmelding geven we je nog een aantal suggesties van nabijgelegen hotels waar we goede ervaringen mee hebben.

Opleidingsbudget werkgever

Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom aftrekbaar.

Trainer

Trainer(s)

Een ervaren trainer begeleidt het programma waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. Je trainer is een expert, maar bovenal je persoonlijke coach. Voor meer informatie over de trainers zie www.innerland.nl/ons-team.

De 7 beloftes van INNERLAND

 1. Persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering als resultaat. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.
 2. Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een INNERLAND programma ga je ter plekke aan de slag met die zaken waar het bij jou echt om gaat en doe je die inzichten en ervaringen op die je verder helpen in je ontwikkeling. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.
 3. Focus op ontwikkeldoelen. Op welk gebied wil jij je meer ontwikkelen? Welke talenten wil jij meer benutten? In het programma focussen we ons continue op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 4. Beste methodieken en inzichten. Wij maken gebruik van De Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat groei en blijvende gedragsverandering.
  Wij maken ook gebruik van bewezen methodieken en inzichten van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Organisatie- en familieopstellingen (Systemisch Werken) en Persoonlijkheidsstructuren.
 5. Helder, toepasbaar en inspirerend. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus.
 6. Veilig en ontspannen. INNERLAND trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Zaken worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.
 7. Voordelen voor werkgevers. Veel organisaties, bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om zichzelf, hun leidinggevenden, teams en medewerkers bij INNERLAND te laten opleiden. Of het nu gaat om samenwerking, leidinggeven en coachen, klantcontact, ondernemerschap, of draagvlak krijgen voor ideeën: Medewerkers die goed in hun vel zitten, effectief communiceren met zichzelf en anderen, en zichzelf ontwikkelen, zijn belangrijke sleutels voor succes! Dat zijn precies de doelen waar wij ons in onze programma’s op richten.

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels.

Geïnteresseerd?

Open brochure aanvraag

Wij respecteren jouw privacy en zullen je e-mailadres uitsluitend gebruiken voor het toezenden van onze mail.

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis