Innerland brengt je verder!

Claudia den Heijer is drie jaar actief betrokken bij Innerland en nu een jaar officieel partner en mede-eigenaar van Innerland. Haar focus binnen Innerland ligt op het gebied van marketing en communicatie, het samen met klanten komen tot passende en impactvolle ontwikkelprogramma’s en op projectbegeleiding. Precies datgene wat zij het allerleukste vindt om te doen.

Waarom heb je de stap naar Innerland gezet?
Na mijn studie onderwijskunde heb ik lange tijd gewerkt in de wereld van ‘meten is weten’; van competentiemanagement, persoonlijkheidsvragenlijsten, 360-gradenfeedback en assessments. Ik heb in die periode geleerd hoe het profiel van een persoon in beeld te brengen, om weloverwogen selectiebeslissingen te nemen en om mensen te helpen tot passende ontwikkel- en loopbaanplannen. Ik kwam er steeds meer achter dat het in beeld brengen van een profiel van mensen en een team een mooie eerste stap is, maar dat er meer nodig is om mensen en teams verder te brengen en te ondersteunen bij gedragsverandering. Hoe doe je dat nu? Daadwerkelijk helpen bij gedragsverandering en mensen helpen om ineffectief gedrag los te laten en effectiever te gaan denken en doen. Hoe kun je dit veranderproces nu ondersteunen? Hier wilde ik me meer in verdiepen en precies dit bleek de expertise van Innerland te zijn. Ik heb afgelopen jaren kunnen helpen om deze werkwijze te expliciteren. Dit heeft geresulteerd in een heldere website met aansprekende programma’s en een heldere uitwerking van de methode voor gedragsverandering die we hanteren in onze programma’s.

Wat maakt de aanpak van Innerland bijzonder?
Onze programma’s zijn anders dan de trainingen die je veelal tegenkomt. In een Innerlandprogramma gaat ieder aan de slag met de eigen ontwikkeldoelen in het licht van de doelen van het programma, en doorlopen deelnemers de verschillende fases van gedragsverandering. De trainer doet afhankelijk van de ontwikkeldoelen en behoeften van deelnemers bepaalde impactvolle interventies die hen helpen om een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Deze interventies zijn veelal afkomstig van NLP, systemisch werken en transactionele analyse. De trainers zorgen voor veiligheid in de groep, gebruiken humor en gaan confrontaties niet uit de weg. Het bespreekbaar maken en onder ogen zien van zaken, wat soms gepaard kan gaan met wat tranen, is veelal nodig om verder te komen. Ik vind het knap van de trainers van Innerland dat ze het echt aangaan met de mensen, maar wel op een manier dat mensen zich veilig en gehoord voelen. Wat verder bijzonder is, is dat de trainers ter plekke inspelen op zaken die zich voordoen en op dat moment aandacht behoeven. Geen standaardprogramma dus met vaste programmaonderdelen. En dat roept bij nieuwe deelnemers en opdrachtgevers in het begin best wel eens vragen op. Want wat kun je verwachten? Maar gelukkig hebben steeds meer mensen goede ervaringen met onze programma’s en slagen wij er steeds beter in om aan te geven wat deelnemers en klanten nu precies kunnen verwachten van een programma van Innerland.

Om duidelijker te maken wat we kunnen bieden hebben we ook onlangs de pay-off van ons logo aangepast naar: Innerland brengt je verder. Wat ons betreft raakt deze zin precies de kern van waar we voor staan en wat we doen.

Hoe ging het met Innerland afgelopen jaar?
Innerland kijkt terug op een mooi jaar! Het aantal inschrijvingen voor onze open inschrijvingsprogramma’s nam flink toe. En ook hebben we een aantal mooie en impactvolle ontwikkelprogramma’s mogen verzorgen voor klanten als TNO, Presenter en BAM. Wat verder gaaf was, was het programma ‘De reis van de held’ voor zestig ondernemers tegelijk. Ook zijn we trots op de verder geïntensiveerde samenwerking met NEVI en de programma’s die we voor inkoopprofessionals voor NEVI mogen verzorgen. Tussendoor zijn we ook nog eens verhuisd met ons kantoor van Zuidoostbeemster naar Castricum. We zitten nu in een prachtig monumentaal pand in een parkachtige omgeving vlakbij de bossen, duinen en het strand van Castricum. We voelen ons zeer bevoorrecht daar te mogen werken. Kom gerust eens langs om het te zien, bij te praten of persoonlijk kennis te maken! Overigens, zullen we wel eens een sessie gaan verzorgen in Castricum maar de programma’s blijven verzorgd worden in Zeist, centraal in het land.

Wat zijn de plannen van Innerland voor 2019?
Onze plannen voor 2019 zijn dat we nog meer individuele deelnemer willen laten ervaren hoe leuk het is om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling en hoe gaaf het is om doelen te bereiken. Ook willen we nog meer teams helpen om nog beter samen te werken en hun impact te vergroten. Verder hebben we voor 2019 het programma ‘Coachen van gedragsverandering’ toegevoegd aan ons programma-aanbod. Hiermee willen we inspelen op de vraag die we steeds vaker krijgen naar een wat langer programma gericht op onze succesvolle aanpak voor gedragsverandering.

Wij hebben er zin in en kijken uit naar 2019! Wil je trouwens eens sparren over persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling of leiderschapsontwikkeling, neem dan gerust contact op. We denken graag met je mee!

Contact
Claudia den Heijer
Tel: 06 – 24 66 27 82

 

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis