Opdrachtgevers incompany-programma’s aan het woord

Interview met Thijs Don, CEO en eigenaar van Epurple

Interview met Thijs Don, CEO en eigenaar van Epurple

Wat was voor jullie de aanleiding om met jullie team aan de slag te gaan?

Wij wilden graag naar ‘the next level’ met ons team. We merkten dat we daar ondersteuning bij nodig hadden omdat we daar zelf niet alle handvaten voor hadden. Zelf hebben we veel ervaring in het ondernemerschap en het begeleiden en trainen van onze medewerkers, maar we zijn er wel achter gekomen dat coachen een hele andere tak van sport is. Daarnaast willen wij onze mensen de gelegenheid geven om zichtzelf ook verder door te ontwikkelen en te blijven leren.

Wat heeft het programma jullie opgeleverd?

Veel inzichten voor ons en het team over iedereen zijn rol en inbreng. Naast het feit dat iedereen er achter kwam dat we een zeer veilige en prettige werkomgeving hebben gecreëerd de afgelopen jaren, dat is erg mooi om te zien. We zijn zeker al gegroeid met zijn alle door puur bewust te worden van bepaalde zaken die speelde. Dit was nooit gelukt zonder een sessie als die we gehad hebben met ons als team.

Hoe hebben jullie de aanpak van Innerland ervaren?

Zeer professioneel en zeer persoonlijk. Thomas van Splunteren was instaat om te levellen met iedereen wat wij zeer indrukwekkend vonden. Hij was instaat om iedereen in een zeer korte tijd om zijn/haar gemak te stellen. Daarnaast zie je aan zijn ervaring als ondernemer dat hij op de juiste momenten weet bij te sturen of weet te adapteren. Hij houdt zijn omgeving en toehoorders continue goed in de gaten. Daarnaast heeft hij iedereen binnen het team op zijn/haar eigen manier aan het denken weten te zetten en hebben we sinds de team coaching enorme stappen kunnen zetten.

Hebben jullie nog aanbevelingen voor ons?

Ga zo door! Wij gaan in ieder geval door met het team coaching programma!

 

Interview met Roy Montijn, leidinggevende van de afdeling MSB van TNO

Interview met Roy Montijn, leidinggevende van de afdeling MSB van TNO

Juni 2012 – Vorige week zijn de resultaten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek van TNO bekend gemaakt. De afdeling Microbiology and Systems Biology (MSB) heeft een hoge medewerkerstevredenheidscore behaald binnen TNO.

De leidinggevende van de afdeling MSB dr. Roy Montijn en zijn rechterhand Geeske den Reijer zijn heel trots op de hoge medewerkerstevredenheid van hun afdeling en geven aan dat het Team Ontwikkelings Programma (TOP, een vierdaags trainingsprogramma) van Innerland een grote bijdrage heeft geleverd aan dit prachtige resultaat. Lees hieronder het interview met Roy Montijn.

Wat was de vraag van de afdeling MSB van TNO aan Innerland?

Roy: ‘We zijn eind 2010 van drie afdelingen met verschillende culturen en bloedgroepen naar één afdeling gegaan. We wilden graag dat medewerkers afscheid namen van het verleden. Daarnaast was onze belangrijkste vraag: Hoe kunnen we de samenwerking en communicatie verbeteren zodat de medewerkersbetrokkenheid maximaal wordt.’

Hoe hebben jullie de aanpak van Innerland ervaren?

Roy: ‘De ervaring met Tom Twisk van Innerland is dat hij snel tot een veilige leeromgeving komt. Mensen komen in een training schuchter binnen, en Tom is in staat om snel een veilige situatie te creëren waarin mensen snel naar zichzelf durven te kijken. Tom kan door aansprekende voorbeelden en goede oefeningen mensen snel een spiegel voorhouden en bewust maken van een aantal zaken. Maud van Ingen heeft Tom op de 4e dag van het programma ondersteund als 2e trainer. Haar net iets andere aanpak gaf een extra dimensie en daardoor toegevoegde waarde aan de training.

Naast bewustwording biedt de aanpak van Innerland ook snel oplossingsrichtingen en komen mensen echt tot effectiever gedrag. In vergelijking tot andere trainingen is deze training veel efficiënter en biedt het ook concrete resultaten op het gebied van gedragsverandering.’

Wat heeft het opgeleverd?

Roy: ‘Het TOP-programma heeft een grote bijdrage geleverd aan de hoge medewerkerstevredenheidsscore van onze afdeling. Dit zie ik terug in de verbeterde sfeer, de hoge betrokkenheid van medewerkers en het verbeterde contact tussen bijvoorbeeld analisten en onderzoekers. Deze contacten verlopen nu veel intenser en efficiënter. Ook valt op dat de functioneringsgesprekken nu diepgaander zijn: de medewerkers weten nu beter waar zij goed in zijn en waar zij naartoe willen en durven daarvoor te gaan. Zij zijn meer in verbinding met zichzelf en met anderen gekomen. Ook willen zij meer meedenken en helpen. De teamleden voelen zich duidelijk prettiger en nemen ook meer verantwoordelijkheid. Mooi is om te zien dat zij zichzelf verder ontwikkelen en anderen daarin meenemen. Het programma heeft veel meer effect dan ik vooraf had gedacht en ik wil het dan ook warm aanbevelen aan collega research managers.’

 

Interview met Mas Lubbers, Directeur/Eigenaar Internetbureau Presenter

Interview met Mas Lubbers, Directeur/Eigenaar Internetbureau Presenter

Innerland heeft door middel van hun Team Ontwikkelings Programma (TOP) van 5 dagen aangevuld met individuele coachingssessies een essentiële bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Presenter op het gebied van:

  • Omzet en winst (een ruime verdubbeling)
  • Het creëren van een plezierige werkomgeving waar medewerkers betrokken zijn en zich kunnen ontwikkelen
  • Een omgeving waar medewerkers hun werk zelf inrichten

Kortom het Innerland programma was een leuke en zeer winstgevende investering.

Dirk Tuip, 
eigenaar SearchUser.nl en CEO FacillityApps.com

Dirk Tuip, 
eigenaar SearchUser.nl en CEO FacillityApps.com

Wij bevelen de dienstverlening van Innerland onder leiding van Tom Twisk van harte aan! Tom is als geen ander in staat gebleken ons als persoon en gezamenlijk als directie naar een volgende stap te brengen.

Als jonge en dynamische onderneming heeft de directie van User.nl bestaande uit vier personen gebruik gemaakt van de diensten van Tom Twisk. In een sessie bestaande uit drie dagdelen hebben wij gewerkt aan het geven en ontvangen van effectieve feedback en focus binnen de onderneming, de directie.

Onbekend met de dienstverlening van Innerland hebben wij geaarzeld over het inschakelen van Tom Twisk. Als ondernemer met een gezonde dosis ondernemerschap zou je immers goed in staat moeten zijn om zelf tot resultaat te komen. Tom Twisk heeft op verbluffende wijze het tegendeel bewezen. Als specialist heeft hij ons in een relatief kort tijdbestek gebracht naar een situatie wat wij als directie voor ogen hadden. 

De grootste waardering van de sessies gaat uit naar het scheppen van een volledig open communicatie, contact en het geven en ontvangen van effectieve feedback.

Wij hebben geconcludeerd dat het niveau van het eindresultaat voor ons niet mogelijk was geweest zonder de professionele begeleiding van Tom Twisk. 

Tom is in staat op meer te halen uit dezelfde persoon – het creëren van een situatie waar belemmeringen worden weggenomen en drempels worden verlaagd.


Kees Buijsrogge, Research Manager TNO

Kees Buijsrogge, Research Manager TNO

Tom Twisk, trainer en eigenaar van Innerland, is een getalenteerd mens en doet waar hij goed in is! Hij weet zijn kwaliteiten op een bijzonder goede manier in te zetten in de trainingen die hij geeft. Sterk is dat hij niet vasthoudt aan een vast programma maar inspeelt op wat er gebeurt in een training.

Hij kent zijn sterke en zwakke punten en is hier open over. Na eerst zelf een training bij hem te hebben gevolgd hebben we samen een training voor een deel van mijn afdeling opgezet. Tom heeft ook deze training weer met veel passie en energie gegeven. De reacties en resultaten waren echt boven verwachting!


Oscar van der Spruit, Directeur Intraco

Oscar van der Spruit, Directeur Intraco

De trainers van Innerland zijn in staat in korte tijd de sociale verhoudingen binnen een organisatie in kaart te brengen en de onderlinge samenwerking te verbeteren. Daar zit de toegevoegde waarde van Innerland.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis