Een persoonlijk verhaal van Tom Twisk

Een persoonlijk verhaal van Tom Twisk, oprichter en directeur van Innerland, waarin hij vertelt over de keuzes die hij heeft gemaakt die hem steeds dichter bij zijn kracht en passie hebben gebracht.

Ik ben opgegroeid in het speelgoed. Mijn ouders opende de eerste speelgoed groothandel in Nederland. Toen heette een groothandel nog een ‘cash & carry’. Zij kochten speelgoed over de hele wereld in en gingen regelmatig naar Azië zonder ook maar een woord in een andere taal te spreken. Ik heb veel respect voor de dappere weg die zij zijn gegaan. Hard werken, onderhandelen, verkopen en doorzetten is me met de paplepel ingegoten.

Na een aantal jaren in het familiebedrijf te hebben gewerkt stond ik voor één van de moeilijkste keuzes van mijn leven: op de ingeslagen weg doorgaan of het bedrijf verlaten wat mijn ouders niet leuk zouden vinden. Ik heb voor het tweede gekozen omdat ik voelde dat ik mijn eigen weg moest én wilde gaan. Pas later begreep ik dat dit met bestemming te maken heeft. Van binnen weten wat klopt en weten wat je richting is, en die weg inslaan ook al weet je nog niet wat daarna komt.

Ik kwam in de sales terecht en heb lange tijd bij Canon gewerkt. Eerst als verkoper, later als Manager Sales. Daar heb ik het verkoopvak echt geleerd. Je staat standaard in concurrentie met andere grote merken en het was de kunst om daarvan te winnen. Ik heb hier een geweldige tijd gehad. Mijn baas was als een vader. Hij steunde me door dik en dun en gaf me 100% vertrouwen. Mede dat maakte dat ik weer voor een lastige keuze stond. Het oude vertrouwde behouden of een nieuwe afslag nemen?

Wederom koos ik voor het onbekende en besloot voor mijzelf te beginnen. Samen met een paar compagnons startte ik een bedrijf in de financiële dienstverlening. Het werd zakelijk een succes. Mijn droom, een succesvol bedrijf hebben, was gerealiseerd en dat ook nog voor mijn 30e jaar. We hadden leuke en goeie mensen in dienst, werkten vanuit prachtige locaties, hadden een mooi concept en verdienden veel geld. We verdienden zoveel geld dat ik steeds meer met mijn integriteit in de knoop kwam. Ik dacht: ‘Mensen zouden eens moeten weten wat banken, verzekeraars en tussenpersonen aan je verdienen.’ Inmiddels is dit (gelukkig) aardig bekend. De klik met twee van de drie geldgerichte compagnons werd steeds minder. Ik besloot te stoppen. Mijn omgeving vond het een dappere beslissing. Ik ben er tot de dag van vandaag ook trots op dat ik de verleiding van het geld heb weerstaan en trouw ben gebleven aan mezelf en waar ik voor wil staan.

Er was nu wel een probleem ontstaan. Als dit nou mijn droom was, wat ga ik dan nu doen? Toen realiseerde ik me dat echt succes hebben voor mij door de jaren heen iets anders was geworden dan wat over het algemeen als succesvol gezien wordt (geld, status, auto, huis, functie).

In 1998 besloot ik een 15-daagse training te gaan volgen, de NLP Practitioner. In dag 5 van de training vond ik mijn ‘why’, dat wat ik echt wil betekenen en wil bijdragen: ‘Ik wil mensen helpen met inzichten en handvatten die hen echt verder helpen. Ik wil expert worden in persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering.’ Ik nam mij voor om elk jaar een flink aantal trainingen op dit gebied te volgen. En dat doe ik ook nog steeds met veel enthousiasme, en heb mij door de jaren heen veel invalshoeken en methoden eigen gemaakt. Ik vind het van belang om mezelf te blijven ontwikkelen, te snappen waarom mensen doen wat ze doen en hoe je gedrag kunt veranderen.

In datzelfde jaar, in 1998, startte ik Sense of Communication en ging mensen begeleiden via trainingen en coaching. In 2000 ben ik samen met een groep ondernemers (RedFoxBlue) bedrijven gaan helpen met commerciële resultaatverbetering. Na zeven jaar kwam die kriebel weer waardoor ik wist dat het oude en vertrouwde niet meer paste en dat ik weer op reis moest.

In 2007 heb ik Innerland opgericht. Ik wilde mij nog meer focussen op persoonlijke ontwikkeling, en mensen en organisaties verder helpen door blijvende gedragsverandering. Mensen zoeken soms al tientallen jaren naar een manier om verder te komen, naar een manier om uit bestaande patronen te komen, naar meer zicht op hun talenten en een manier om hun persoonlijke kracht veel meer te benutten. Mensen willen vaak meer plezier en ook succes in hun werk of in hun leven. Dat is waar wij het voor doen en waar ik en het Innerland Team voor gaan. Regelmatig krijgen wij mailtjes van deelnemers die willen delen hoe een Innerland-programma of coaching traject hen verder heeft geholpen. Dat is echt genieten. Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken (Mahatma Gandhi). Zo voelt het steeds meer.

Dit jaar hebben we met een team van zeven professionals gekeken vanuit verschillende invalshoeken naar onze huisstijl, website, propositie en nog belangrijker wat we willen betekenen voor klanten en deelnemers. We hebben ons programma-aanbod kritisch onder de loep genomen en nog meer afgestemd op de behoeften van onze doelgroep. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en waar we nu staan, en ik ben klaar voor een volgende, mooie en leerzame reis.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis