Praktische Psychologie Practitioner

De 8-daagse training waarin 3 belangrijke psychologische stromingen samenkomen

Deze training brengt je verder door meer inzicht in jezelf en anderen. Hoe werkt het nu met en tussen mensen? Hoe werkt gedrag? Hoe werkt communicatie? Hoe kun je jezelf verder ontwikkelen en meer uit jezelf halen in het contact met anderen, bijvoorbeeld op het gebied van adviseren, relaties, beïnvloeden, verbinden, communicatie, samenwerken, begeleiden, coachen en leidinggeven? Precies deze vragen staan centraal in deze interessante 8-daagse training.

In deze training maken we gebruik van de INNERLAND-Doorbraakmethode en het beste van de volgende drie psychologische stromingen: Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA) en Systemisch Werken (SW), met allen een eigen visie op gedragsverandering en bijdrage aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling, en waarvan je de inzichten en modellen ook leert benutten in het contact met anderen.

In deze training doe je kennis en inzichten op van deze drie stromingen op een praktische en toepasbare manier. In de training staat ervaren en oefenen centraal. Door in de training aan de hand van oefeningen met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan en vooral te ervaren, beklijft de nieuwe informatie des te meer.

Voor wie

Voor wie is deze training

De training is geschikt voor iedereen die interesse heeft in toepasbare psychologie en meer uit zichzelf wil halen. De training helpt je in privésituaties en helpt je ook in je werk in het contact met anderen. Het helpt je bijvoorbeeld als professional, coach, begeleider, leidinggevende, projectleider, adviseur, expert, of ondernemer om nog beter te worden in je coachende, verbindende, richtinggevende, adviserende en/of ondersteunende rol. Het helpt je ook om je communicatie- & begeleidingstoolkit uit te breiden met bruikbare inzichten, modellen en interventies. Het is een intensieve en persoonlijke training die van deelnemers de bereidheid vraagt om de eigen patronen beter te willen leren kennen en zichzelf verder te ontwikkelen.

Aanvangsniveau

Voor deze training is geen vooropleiding nodig. De training is geschikt voor iedereen die interesse heeft in persoonlijke ontwikkeling en praktische psychologie. Mogelijk heb je al een korte 2- of 3-daagse training bij Innerland gevolgd die ingaat op een deelgebied van deze 8-daagse training. Ben je enthousiast over deze training en wil je deelnemen aan een vervolgtraining? Dan is deze 8-daagse training echt iets voor jou! Het kan zijn dat er enkele onderwerpen dan nogmaals aan bod komen. Deze zullen dan verdiepend en met andere oefeningen behandeld worden. Dit gaat je nog meer helpen het geleerde toe te passen in de praktijk.

Wat bereik je met dit programma

Wat bereik je met deze training

In deze 8-daagse training ligt de focus op het verkrijgen van meer zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling, op professionele en effectieve communicatie, en het opdoen van inzichten die je helpen bij het begeleiden van anderen in hun ontwikkeling. Hierbij gebruiken we het beste van eerdergenoemde psychologische stromingen.

Opzet, Onderwerpen en aanpak

Opzet Programma

De opleiding duurt 8 dagen en bestaat uit 4 blokken van 2 aaneengesloten dagen (van 9.30-17.00 uur) die telkens om de circa 5 weken plaatsvinden (in de zomervakantie 8 weken).

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Met NLP ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens en het beïnvloeden hiervan. Door NLP leer je ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Daardoor ga je er ook anders mee om en krijg je een structureel andere, effectievere kijk op dingen. Je gaat anders luisteren en communiceren, en de gevolgen daarvan zijn positief en direct merkbaar.

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen:

 • De basis van NLP en het NLP-coachmodel (huidige en gewenste situatie, hindernissen en hulpbronnen)
 • Sleutels tot succesvolle communicatie
 • De kracht van taal
 • Je gedachten beïnvloeden, veranderen van beperkende overtuigingen en versterken van helpende overtuigingen
 • Ankeren
 • Herkaderen

Transactionele Analyse (TA)

TA gaat ervan uit dat mensen in de vroege levensjaren al ‘besluiten’ nemen over hoe ze reageren in bepaalde situaties. Hieruit ontstaan patronen waar mensen naar handelen en (onbewust) hun leven naar inrichten. Inzicht hierin maakt dat je kunt kiezen voor scriptmatig gedrag of ander, meer effectief gedrag. Het maakt de weg vrij te kiezen voor het loslaten van de automatische reacties en biedt een opening naar persoonlijke groei.

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen:

 • Het model van ego-toestanden
 • Aard, oorsprong en werking van het levensscript
 • Wat is je levensscript en hoe kan inzicht hierin je helpen in je ontwikkeling?
 • Levensposities (OK-kwadrant)
 • Miniscript en drivers
 • TA-contract (o.a. het relatiecontract)
 • Miskenning
 • Spel en miskenning (waaronder de drama- en winnaarsdriehoek)

Systemisch Werken (SW)

Systemisch werken gaat uit van de invloed van het grotere geheel waar je als mens deel van uitmaakt (gezin, organisatie). Dit grotere geheel bepaalt in grote mate je gedrag, je zelfbeeld en overtuigingen. Systemisch werken biedt je inzicht in je eigen rol en die van anderen binnen een systeem en helpt je om beperkende overtuigingen los te laten en effectiever gedrag te ontwikkelen en nieuwe, eigen keuzes te maken.

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen:

 • De basis van familie- en organisatieopstellingen (Systemisch Werken)
 • De basiselementen van een systeem: feiten, energie en ordening
 • Natuurlijke systeemwetten
 • Loyaliteit, verstrikking en stroming
 • In welke systemen functioneer jij en wat is de invloed van systemen op jouw functioneren en leven? Hoe kan inzicht hierin je helpen in je persoonlijke ontwikkeling?
 • Genogram maken en onderzoek naar je systeem
 • Vormen van familie- en organisatieopstellingen

Kennismakingsgesprek/intake

De training start desgewenst met een kennismakingsgesprek/intake. Dat kan telefonisch of bij ons op kantoor. In dit gesprek krijg je een beeld van hoe de training zal bijdragen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling en het realiseren van je doelen.

Intervisie

Tussen de 4 blokken vindt er telkens een intervisiebijeenkomst plaats. In deze intervisiebijeenkomsten ga je samen met de andere deelnemers doelgericht aan de slag met oefenen en het bespreken van ingebrachte praktijksituaties. De ervaring heeft geleerd dat deelnemers de intervisie als leuk, inspirerend en waardevol ervaren en dat het helpt om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Groepsgrootte

De gemiddelde groepsgrootte is 16 deelnemers, met een minimum van 12 en een maximum van 20. Vanaf circa 14 deelnemers wordt de training verzorgd door 2 trainers zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. 

Studiemateriaal

Studiemateriaal

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Certificaat

Certificering

Na afronding van de training ontvang je het Praktische Psychologie Practitioner certificaat.
Dit certificaat ontvang je ook als je de volgende 5 INNERLAND-programma’s hebt gevolgd:

 • NLP Essentials (3 dagen)
 • Highlights van Transactionele Analyse (3 dagen)
 • De kracht van Systemisch Werken (2 dagen)
 • Sterk in Communicatie: van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek (3 dagen)
 • Praktische Psychologie: NLP, Transactionele Analyse en Systemisch Werken (3 dagen)

.

Waar en wanneer

locatie

Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111
Castricum

Kijk op www.innerland.nl/training-agenda voor de mogelijke data waarop je kan starten met de opleiding.

prijs

Deelnamekosten

Wij bieden je deze 8-daagse training aan voor €2.600,- exclusief 21% btw. Dit bedrag is inclusief intakegesprek, werkboek en deelnemersmaterialen en arrangementskosten (8 maal lunchbuffet, zaalkosten, thee en koffie). Je kunt, als je wilt, ook een tussenovernachting in een hotel boeken zodat je in alle rust kan deelnemen aan de training. Na aanmelding geven we je nog een aantal suggesties van nabijgelegen hotels waar we goede ervaringen mee hebben.

Opleidingsbudget werkgever

Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom aftrekbaar.

Trainer

Trainer(s)

Een ervaren trainer begeleidt het programma waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. Je trainer is een expert, maar bovenal je persoonlijke coach. Voor meer informatie over de trainers zie www.innerland.nl/ons-team.

GEINTERESSEERD?

Schrijf je in voor deze training of neem een optie via onze site: www.innerland.nl. Wil je weten of deze opleiding aansluit bij je behoefte of wil je daarover in gesprek met één van onze trainers? Bel dan 0800 – 999 79 99 of stuur een e-mail naar team@innerland.nl.

De 7 beloftes van INNERLAND

 1. Persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering als resultaat. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.
 2. Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een INNERLAND programma ga je ter plekke aan de slag met die zaken waar het bij jou echt om gaat en doe je die inzichten en ervaringen op die je verder helpen in je ontwikkeling. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.
 3. Focus op ontwikkeldoelen. Op welk gebied wil jij je meer ontwikkelen? Welke talenten wil jij meer benutten? In het programma focussen we ons continue op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 4. Focus op vergroten persoonlijk leiderschap. Wij maken gebruik van De Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat groei en blijvende gedragsverandering.
  Wij maken ook gebruik van bewezen methodieken en inzichten van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Organisatie- en familieopstellingen (Systemisch Werken) en Persoonlijkheidsstructuren.
 5. Hoge tevredenheid. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus.
 6. Beste methodieken en inzichten. INNERLAND trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Zaken worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.
 7. Helder, toepasbaar en inspirerend. Veel organisaties, bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om zichzelf, hun leidinggevenden, teams en medewerkers bij INNERLAND te laten opleiden. Of het nu gaat om samenwerking, leidinggeven en coachen, klantcontact, ondernemerschap, of draagvlak krijgen voor ideeën: Medewerkers die goed in hun vel zitten, effectief communiceren met zichzelf en anderen, en zichzelf ontwikkelen, zijn belangrijke sleutels voor succes! Dat zijn precies de doelen waar wij ons in onze programma’s op richten

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels.

Geïnteresseerd?


Open brochure aanvraag

Wij respecteren jouw privacy en zullen je e-mailadres uitsluitend gebruiken voor het toezenden van onze mail.

Een moment geduld aub.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis