Meld je aan voor een opleiding of training

Voor al onze opleidingen en trainingen kan €1.000 euro STAP-subsidie worden aangevraagd.

Wil je je direct inschrijven?

Wil je je direct inschrijven zonder gebruik te maken van de STAP-subsidie? Dan kan je onderstaand formulier invullen en aangegeven voor welke opleiding of training je direct wilt inschrijven.

Na het invullen en versturen van dit formulier ontvang je een bevestiging en nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je je aanmelden met STAP-budget?

Leuk dat je je wilt aanmelden voor een Innerland-training met STAP-budget!
Je kunt jaarlijks eenmaal gebruik maken van de STAP-budget subsidie van maximaal €1.000,- voor een opleiding of training. Innerland beschikt over de juiste erkenning hiervoor, en al onze opleidingen en trainingen zijn te financieren met STAP-budget.

Hoe kun je je aanmelden?

In onderstaand formulier kan je aangegeven welke opleiding of training je wilt volgen met STAP-budget.

Na ontvangst van dit formulier zorgen wij dat je tijdig een STAP-aanmeldingsbewijs ontvangt. Dit STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor je STAP-budget aanvraag bij UWV. We voegen in de mail ook een helder stappenplan toe zodat je weet hoe en wanneer je de STAP-subsidie gemakkelijk kunt aanvragen.

Heb je een vraag of wil je eerst even afstemmen? Dan kun je dit aangeven in onderstaand formulier. Dan nemen we eerst even contact met je op.

Een aanmelding is geheel vrijblijvend. Mocht je geen STAP-budget toegekend krijgen? Dan komt je aanmelding te vervallen. Wil je dan toch meedoen? Dan kun je ons aangeven dat je de training zelf wil bekostigen of vergoed krijgt van je werkgever.

Voordat je je aanmeldt, is het handig in onze agenda te checken wat de data van de training zijn. In de agenda kun je bij de startdatum van je voorkeur op ‘inschrijven’ klikken en dan kom je ook uit op onderstaand formulier.

Vul onderstaand formulier in

Meer over STAP-budget

Wat is het STAP-budget?

STAP-budget

Ieder jaar kun je eenmalig STAP-budget subsidie bij UWV aanvragen van maximaal 1.000 euro voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie.

Jaarlijks is er ruimte voor 200.000 tot 300.000 toekenningen. Iedere 2 maanden start er een nieuw aanvraagtijdvak. In 2023 kun je STAP-subsidie aanvragen vanaf 28 februari, 1 mei, 3 juli, 4 september en 1 november. Wees er dan op tijd bij! Want op=op.


Voor wie

Wanneer kan je STAP-subsidie krijgen?

Je kunt STAP-budget voor een opleiding krijgen als je:

  • tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd bent (of je wel of niet werkt, is voor je aanvraag niet relevant).
  • in de periode van twee jaar en drie maanden tot drie maanden voor de kalendermaand van je aanvraag ten minste zes maanden verzekerd bent geweest voor de volksverzekeringen (vrijwel iedereen in Nederland is dat vanzelf).
  • dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.
  • voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (voor alle trainingen van Innerland kun je STAP-budget krijgen!).

Hoeveel budget is er beschikbaar voor de STAP-regeling?

Budget voor STAP-budget in 2023

In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 170 miljoen euro beschikbaar verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken.

Halverwege dit jaar komt er voor 2023 een extra budget beschikbaar van 125 miljoen euro voor de doelgroep met opleidingsniveau t/m MBO-4.

Welke opleidingen en programma's kan ik volgen met STAP-budget?

innerland opleidingen en programma’s met STAP-budget

Voor iedere training of opleiding van Innerland kun je STAP-budget aanvragen.

Wat als de kosten van de STAP-opleiding hoger zijn dan 1.000 euro inclusief btw?

Zijn de kosten van de opleiding hoger dan 1.000 euro?

Dan betaal je het meerdere zelf. Een aanvulling vanuit je werkgever (of een O&O-fonds, gemeente of UWV) is ook mogelijk. Ze noemen dat cofinanciering.

Je kan alleen STAP-budget aanvragen voor de kosten die niet al door anderen, zoals je werkgever, worden gefinancierd.

Hoe kan ik het STAP-budget benutten?

Stappenplan

1: Oriënteer je op onze verschillende opleidingen en programma’s
Deze vind je hier. Wil je samen kijken wat het beste bij je past? Onze trainers kunnen je gratis en vrijblijvend helpen. Stel hier je vraag en we nemen contact met je op.

2: Meld je aan via het bovenstaande aanmeldingsformulier
Om het STAP-budget bij UWV te kunnen aanvragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig dat door INNERLAND wordt verstrekt. Na het invullen van bovenstaand aanmeldingsformulier voor een INNERLAND-training ontvang je direct een STAP-aanmeldingsbewijs dat voldoet aan de eisen.

Jouw aanmelding voor de training wordt pas een inschrijving nadat je STAP-subsidieaanvraag door UWV is goedgekeurd. Je zit dus nergens aan vast!

3: Vraag je STAP-budget aan bij UWV
Vanaf 28 februari 10.00 uur kun je met je STAP-aanmeldingsbewijs STAP-budget aanvragen op de website: www.stapuwv.nl! Na je aanvraag krijg je veelal binnen enkele minuten of een dag (en uiterlijk binnen 4 weken) een reactie. Na toekenning van het STAP-budget door UWV volgt een bevestiging van UWV naar jou als subsidieaanvrager en naar ons als opleider.

Let op:

  • Belangrijk voor een juiste aanvraag van STAP-budget is dat je opleiding minimaal 4 weken na je aanvraag start.
  • Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. Is het budget in een aanvraagtijdvak op? Dan is aanvragen niet meer mogelijk (op=op) en kan je bij start van het volgende aanvraagtijdvak weer een aanvraag doen.

4: Wij factureren de STAP-budget subsidie aan UWV
Vanaf 3 weken voorafgaand aan de start van de opleiding kan de opleider het bedrag in de vorm van een voorschot aanvragen bij UWV.

5: Wij leggen een bewijs van deelname over aan UWV
Binnen 13 weken na afronding van de opleiding leggen wij een ‘bewijs van deelname’ over aan UWV. In dat ‘bewijs van deelname’ leggen wij vast of de opleiding is afgerond. Dat is het geval als de scholing is afgerond met een certificaat van de opleiding, of een deelnamecertificaat van de training en je ten minste 80% aanwezig bent geweest.

Kan ik STAP-budget combineren met andere financieringen?

Cofinanciering

Ja, dat kan. Dit wordt cofinanciering genoemd. Je kunt naast je STAP-budget een financiële bijdrage ontvangen van je werkgever, een O&O-fonds, gemeente en/of UWV. Let op: Je kan alleen STAP-budget aanvragen voor de kosten die niet al door derden/andere partijen worden gefinancierd.

Als je andere vormen van publieke onderwijsfinanciering ontvangt (zoals: studiefinanciering en lerarenbeurs) dan kun je geen aanspraak maken op het STAP-budget.

Wat als ik me heb aangemeld voor een opleiding en ik krijg geen STAP-budget toegekend van UWV?

Was je te laat met je aanvraag en was het budget al op?

Laat dit ons dan z.s.m. weten! Het STAP-aanmeldingsbewijs is voorlopig, aangezien je als subsidieaanvrager nog in de fase van subsidieaanvraag zit.

In de volgende aanvraagtermijn kun je weer een aanvraag indienen. De kans is aanwezig dat je hiervoor een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs nodig hebt met een nieuwe startdatum omdat een scholing waarvoor je STAP-budget wilt benutten na 4 weken na je aanvraag, en binnen 3 maanden na het betreffende aanvraagtijdvak dient te starten.

Wil je toch meedoen?

Wanneer je geen toekenning hebt gekregen en toch graag mee wilt doen met het programma, dan kan dit. Je betaalt de opleiding dan zelf, of je werkgever bekostigd deze. Je kunt het STAP-budget dan aanvragen voor een andere training/opleiding in een volgend aanvraagtijdvak. Neem dan even contact met ons op.

Heb je een vraag over de afwijzing van je STAP-budget aanvraag?

Dan kun je contact opnemen met UWV.Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis