Systemisch werken

Systemisch werken gaat uit van de invloed van het grotere geheel waar je als mens deel van uitmaakt. Dit grotere geheel bepaalt in grote mate je gedrag, je zelfbeeld en overtuigingen.

Grondleggers van systemisch werken zijn onder andere Satir, Moreno en Nagy. Bert Hellinger zette een volgende stap en introduceerde de methodiek ‘familie- en organisatieopstellingen’.

Bij een ‘opstelling’ zet je familieleden of mensen uit je organisatie in de ruimte neer, dichtbij of ver weg. Een opstelling is een soort levende familie- of organisatiefoto. De deelnemers fungeren als plaatsvervangers van je familieleden of collega’s. Het bijzondere is dat deze representanten dikwijls dezelfde gevoelen of gedachten hebben als degenen die zij vertegenwoordigen. Door deze gevoelens en gedachten uit te spreken en door de posities van de familieleden of collega’s te veranderen, ontstaat er meer inzicht.

Mensen blijken in staat om zich effectiever gedrag eigen te maken en beperkende overtuigingen los te laten wanneer zij meer inzicht hebben in hun eigen rol binnen een systeem.

 

Meer weten over Systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen)? Meld je aan voor onze workshop Kennismaken met NLP, TA, Persoonlijkheidsstructuren en Systemisch Werken.

Wil je Systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen) kunnen toepassen in je werk en leven? Meld je dan aan voor onze Opleiding NLP, TA, Persoonlijkheidsstructuren en Systemisch Werken.

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis