Positieve reactie’s op de workshop Vergroot je impact op de NEVI inkoopdag 2016

Tom Twisk heeft op verzoek van NEVI twee workshops verzorgd op de Inkoopdag 2016. Deelnemers waren super enthousiast. Sherida van Ijsselmuide namens NEVI:

nevi logo

“Dat de bezoekers van de Inkoopdag graag hun persoonlijke impact willen vergroten, blijkt wel uit de populariteit van de deelsessie die daarover gaat. Twee keer wordt de sessie vandaag gegeven, alle twee de keren zit de zaal bomvol.

Als de populariteit van de sessie nog geen invloed heeft, dan wel de quote waar Tom Twisk – die namens NEVI en Maastricht University inkoopmanagers en –directeuren begeleidt in het Procurement Leadership Programme – de sessie mee opent:

“Als je kijkt zoals je altijd keek, blijf je denken zoals je altijd deed. Als je blijft denken zoals je altijd deed, blijf je geloven wat je altijd geloofde. Als je blijft geloven wat je altijd geloofde, blijf je doen wat je altijd deed. Als je blijft doen wat je altijd deed, blijft je overkomen wat je altijd overkwam.”

Positieve mindset

Op een bord staat geschreven ‘Welkom bij deze leuke, leerzame en inspirerende workshop!’. Twisk legt uit: als we met een positieve mindset ergens in gaan, dan gebeuren er ook positieve dingen. “Dus heb ik vanmorgen alvast besloten dat deze workshop leuk, leerzaam en inspirerend wordt. Dan weten jullie het vast.” Zijn doel van de sessie: kwartjes laten vallen.

Allereerst stelt hij de zaal een vraag, niet geheel onbelangrijk voor deze sessie: ‘Wat is impact?’. “Door jouw acties iets veranderen”, oppert iemand. “Het effect wat jij hebt en die je acties hebben”, zegt iemand anders. “Beïnvloedingsvermogen”, vat een man in de zaal het woord samen. Tom knikt.

Spreken vanuit de ik-persoon

De eerste tip die hij meegeeft aan degene die antwoord geven op zijn vraag: om invloed te vergroten is het belangrijk om te praten vanuit de ik-persoon. “Dus niet ‘door jouw acties iets veranderen’, maar ‘door míjn acties iets veranderen.”

Impact heeft volgens Twisk veel te maken met Rappórt: een term die wordt gekenmerkt door samenwerking, begrip en bereidheid de ander te horen. Kort gezegd spreken we van rappórt – spreek uit als rapoor – als er een klik is tussen twee mensen en er sprake is van gelijkwaardigheid, vertrouwen en betrokkenheid.

Wees authentiek

Volgens een definitie die Twisk van het internet heeft geplukt is impact ‘op een natuurlijke manier invloed uitoefenen op anderen en als autoriteit geaccepteerd worden’. Volgens hem is vooral die natuurlijke manier belangrijk. “Dat maakt je authentieker in onderhandeling. Want ook onzekere mensen kunnen door hun oprechtheid enorme impact hebben.”

Een wijze les van Twisk: iedereen heeft een kubieke centimeter kans. Elke kubieke centimeter bij elkaar is al een enorm impact. En ook belangrijk: “Als je je impact wilt vergroten, móét je risico nemen.”

Door Sherida van Ijsselmuiden

Vergroot je impact 23 juni 2016 INNERLAND def

Vergroot je impact 23 juni 2016 INNERLAND def

Download de presentatie

Meer over programma’s met impact? Zie Vergroot je impact of bezoek de NEVI site

Ik ben effectiever gaan denken en doen

'Naast het feit dat de trainingsdagen bij Innerland echt cadeautjes zijn voor jezelf, heeft Innerland mij bewuster gemaakt van hoe ik denk en doe, én hoe ik zelf kan veranderen.'

Dirk TuipOnline marketeer Searchuser en CEO FacilityApps

Innerland raakt het hart

'De naam Innerland wordt meer dan waargemaakt: het is een ware ontdekkingsreis door mijn eigen innerlijk geweest. Een opleiding die werkelijk raakt. In het hart.'

Inge Drost Senior adviseur, Gooiconsult Groep

Theorie toegepast in de praktijk

'De training ging veel verder dan het aanreiken van de theorie. Hierdoor heb ik echt mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling.'

Bernard WijtmansSales Executive Benelux, Anaplan

Trainingen voor blijvende gedragsverandering

'De training en coaching is persoonlijk, rechtstreeks en confronterend. Door een vertrouwelijke sfeer is er veel diepgang. Iedereen gaat ‘met z’n billen bloot’.'

Bram Duits Sr. Management Consultant, Berendsen & Partners

Inspiratie

Inspiratievideo

Het Innerland Huis